Δείτε το ακόλουθο Video:

Το email marketing είναι λοιπόν η καλύτερη πηγή εισοδήματος, για όποιον θέλει να κερδίζει χρήματα μέσω internet. Στις σελίδες που ακολουθούν, θα σας δείξω πώς να δημιουργήσετε εύκολα μία τέτοια πολύτιμη λίστα.

Θα δείτε τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, καθώς και τις email marketing στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε, ώστε να κερδίζετε συνεχώς χρήματα, χωρίς να χάνετε την αξιοπιστία σας.

Όλες οι email marketing τεχνικές που θα δείτε, στηρίζονται στην χρησιμότητα και ωφελιμότητα που μπορείτε να προσφέρετε στην λίστα σας και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναλύσω αυτό που επιγραμματικά αναφέρω στο video.

Υπάρχει μια τεράστια παρανόηση στον κόσμο του internet marketing, σύμφωνα με την οποία, χρειάζεσαι μία τεράστια λίστα από emails για να κερδίζεις χρήματα μέσω internet. Υπάρχει με λίγα λόγια η πεποίθηση πως τα χρήματα βρίσκονται στο μέγεθος της λίστας.

Αν αυτό ήταν σωστό, τότε οι spammers θα ήταν εκατομμυριούχοι. Θα μπορούσαμε να βρούμε ένα black hat software σαν αυτό που χρησιμοποιούν, να αλιεύσουμε 50,000,000 emails και να λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα.

Αυτές οι τακτικές δεν λειτουργούν. Ποιος θα ανταποκριθεί σε κάποιον που δεν γνωρίζει, δεν εμπιστεύεται και θέλει να του πουλήσει κάτι; Τα χρήματα λοιπόν δεν βρίσκονται στο μέγεθος της λίστας, αλλά στην σχέση που έχετε με την λίστα.

Μία σχέση που χτίζεται με την χρησιμότητα, την ωφελιμότητα, την υπηρεσία που προσφέρετε στην λίστα σας. Ποιο απλά μπορούμε να πούμε, πως τα χρήματα βρίσκονται στην ποιότητα και το μέγεθος της υπηρεσίας που προσφέρετε με την λίστα σας.

Ας δούμε πως λειτουργεί συνήθως το email marketing για να γίνω πιο λίγο πιο κατανοητός. Όταν γράφεται κάποιος σε ένα newsletter συνήθως το κάνει για να πάρει κάτι σαν αντάλλαγμα.

Εγώ προσωπικά δίνω μια δωρεάν αναφορά που περιέχει την επισκόπηση του site. Αν το αντάλλαγμα είναι καλό, τότε η «καλή πίστη» του ατόμου που γράφεται στο newsletter βρίσκεται αρκετά ψηλά, αφού έχει στα χέρια του κάτι ποιοτικό και μάλιστα δωρεάν.

Στην συνέχεια, συνήθως βομβαρδίζεται από emails πώλησης και η καλή του πίστη αρχίζει και μειώνεται. Ειδικά αν τα emails που δέχεται είναι από έναν αυτοματοποιημένο auto responder, τότε μειώνεται ακόμα περισσότερο.

Ας υποθέσουμε πως το αντάλλαγμα είναι πολύ καλό, πολύ χρήσιμο στον επισκέπτη, το χρησιμοποιεί, τον ικανοποιεί, με αποτέλεσμα η καλή του πίστη να βρίσκεται αρκετά ψηλά.

Την επόμενη μέρα δέχεται ένα email που προσπαθεί να του πουλήσει κάτι και η καλή του πίστη μειώνεται. Την επόμενη δέχεται ένα ακόμα τέτοιο email και γίνεται ακόμα πιο υποψιασμένος. Μετά από μία σειρά από email πώλησης, σταματάει πλέον να ανοίγει τα emails και η καλή του πίστη έχει πιάσει πάτο.

Το μυστικό είναι να μπορείς να πουλάς είτε δικά σου προϊόντα και υπηρεσίες, είτε affiliate programs, χωρίς να μειώνεται η καλή πίστη των εγγεγραμμένων στην λίστα σας. Η καλή πίστη είναι συνάλλαγμα. Είναι ότι σημαντικότερο υπάρχει στο email marketing αλλά και στο Internet marketing γενικότερα.

Στις σελίδες που ακολουθούν θα δείτε πως μπορείτε να διατηρήσετε την ισορροπία μεταξύ των προσπαθειών πώλησης και της καλής πίστης των εγγεγραμμένων στην λίστα σας. Όταν υπάρχει μία τέτοια ισορροπία, τα χρήματα μέσω internet γίνονται μία πολύ εύκολη υπόθεση.

Επαναλαμβάνω πως πρέπει να διαβάσετε όλες τις σελίδες του email marketing που ακολουθούν, ώστε να έχετε την πλήρη εικόνα και να ανακαλύψετε όλα τα μέσα που χρειάζεστε.