Ασχολήθηκα με το internet marketing πρώτη φορά το 2003, όταν δούλευα στο Λονδίνο. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η Αγγλία σαν χώρα δεν μου ταίριαξε καθόλου. Ενώ επαγγελματικά ήταν εξαιρετικά, σε όλα τα υπόλοιπα ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Οπότε το 2008, απογοητευμένος από την ζωή μου στο εξωτερικό, παρά την επαγγελματική επιτυχία που γνώριζα, αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να δημιουργήσω την δική μου internet marketing εταιρία.

Το πλάνο ήταν απλό… θα γυρνούσα στην Ελλάδα όπου και θα υπηρετούσα την στρατιωτική μου θητεία (είχα αναβολή λόγω μεταπτυχιακού). Μετά το πέρας της θητείας μου θα έβρισκα μια δουλειά για να μπορώ να πληρώνω ενοίκιο και λογαριασμούς και παράλληλα θα προσπαθούσα να στήσω την δική μου επιχείρηση.

Υπολόγιζα όμως χωρίς την κρίση…

Μέχρι να απολυθώ από τον στρατό είχαμε μπει στην χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Το να βρεις δουλειά ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Οι επιχειρήσεις έκλειναν η μία μετά την άλλη και όσες κατάφερναν να κρατούν τις πόρτες ανοιχτές, απέλυαν προσωπικό και δεν έκαναν προσλήψεις.

Έστελνα λοιπόν βιογραφικά, παρακολουθούσα αγγελίες πρόσληψης, περνούσα από κάποιες λίγες συνεντεύξεις χωρίς να καταφέρνω να βρω δουλειά. Άρχισα σύντομα να σκέφτομαι αν η απόφασή μου να φύγω από την Αγγλία ήταν σωστή.

Είχε και εκεί κρίση αλλά καμία σχέση με την Ελλάδα. Είχα αρχίσει να σκέφτομαι αν θα έπρεπε τελικά να γυρίσω πίσω στην Αγγλία. Η ζωή μου ήταν μίζερη αλλά τουλάχιστον δεν αντιμετώπιζα πρόβλημα επιβίωσης.

Τελικά βρήκα δουλειά. Καμία σχέση με το τι έψαχνα όμως ήταν δουλειά. Θα είχα ένα μισθό. Η δουλειά ήταν στο αεροδρόμιο. Έμπαινε καλοκαίρι τότε και έκανε προσλήψεις. Οπότε ξεκίνησε το πλάνο μου..

Παράλληλα με την δουλειά μου στο αεροδρόμιο προσπαθούσα να δημιουργήσω εισόδημα μέσω internet που να μου επιτρέπει να παραιτηθώ από την δουλειά στο αεροδρόμιο. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζα ήταν τα εξής:

  • Η δουλειά στο αεροδρόμιο ήταν τρομερά απαιτητική
  • Το ωράριο ήταν κυλιόμενο
  • Δεν είχα καθόλου χρήματα
  • Υπήρχε μεγάλη οικονομική και πολιτική αστάθεια

Ήταν γενικά ότι δυσκολότερο έχω κάνει ποτέ και μια διαδικασία που μου έμαθε πάρα πολλά για το τι μπορούμε να πετύχουμε όταν το αποφασίσουμε και δεσμευτούμε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Η δουλειά λοιπόν στο αεροδρόμιο ήταν πάρα πολύ απαιτητική, σε βαθμό που δεν σου επέτρεπε να κάνεις πολλά πράγματα στον ελεύθερο σου χρόνο. Ήταν απαιτητική και σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Έβλεπα πτήσεις ακόμα και στον ύπνο μου.

Κοιτούσα τους συναδέλφους μου να «σέρνονται» στο τέλος της βάρδιας να μου λένε πως δεν έχουν κουράγιο να πάνε σπίτι. Εγώ όχι μόνο έπρεπε να βρω κουράγιο να πάω σπίτι, έπρεπε να βρω δυνάμεις να δουλέψω στο internet marketing και να δημιουργήσω εισόδημα μέσω internet.

Παράλληλα, το ωράριο δεν ήταν σταθερό αλλά κυλιόμενο. Στο αεροδρόμιο συνήθως δουλεύεις 7 ή 8 ημέρες συνεχόμενες και πολλές φορές γυρνάς στην δουλειά μέσα σε 12 ώρες. Έτσι είναι η φύση της δουλειάς. Όσοι δουλεύουν σε βάρδιες δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο.

Μπορεί δηλαδή να ξεκινήσεις να δουλεύεις 09:00 – 17:00, την επόμενη ημέρα να δουλεύεις σε 12 ώρες, 05:00 – 13:00, την επόμενη 01:00 – 09:00 κοκ. Πολύ δύσκολα ωράρια που δεν σου αφήνουν και πολύ χρόνο στην διάθεσή σου, πέρα από χρόνο για φαγητό και ύπνο.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες προσπαθούσα να δημιουργήσω την δική μου εταιρία, χωρίς καθόλου κεφάλαιο και στις χειρότερες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών. Ήταν η εποχή όπου ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε για δημοψήφισμα. Ήταν τα πρώτα χρόνια μιας κρίσης διαρκείας.

Παρ’ όλα αυτά το πάλευα. Έκλεινα τα αφτιά σε ότι συνέβαινε γύρω μου και δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Παραμελούσα την οικογένειά μου, τους φίλους μου, όλη μου η ζωή ήταν η δουλειά.

Αεροδρόμιο και μετά internet marketing.

Αποτέλεσμα; ΜΗΔΕΝ.

Δυστυχώς προσπαθούσα, πάλευα άλλα δεν κατάφερνα τίποτα. Είχα κάποια κέρδη αλλά σε καμία περίπτωση τέτοια που να μου επιτρέψουν να παραιτηθώ από το αεροδρόμιο και να ασχοληθώ αποκλειστικά με το internet marketing.

Προσπαθούσα, δούλευα, πάσχιζα αλλά τίποτα…

Τα έβαζα με τον εαυτό μου. Αναρωτιόμουν αν είχα την ικανότητα να τα καταφέρω. Αν είμαι έξυπνος αρκετά για να πετύχω.

Ήταν μια εποχή πάρα πολύ δύσκολη, όμως απαραίτητη για να γίνω αυτός που είμαι σήμερα. Έμαθα πολλά. Βασικά έμαθα τα μυστικά του internet marketing και τον λόγο για τον οποίο οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν μέσω internet.

Έμαθα πολύτιμες στρατηγικές που δουλεύουν και θα δουλεύουν όσο και αν αλλάξει το διαδίκτυο. Όλες αυτές τις πληροφορίες τις εφάρμοσα στην δική μου επιχείρηση αλλά και σε πελατών μου με μεγάλη επιτυχία.

Μόλις συνειδητοποίησα όλα αυτά, όλα άλλαξαν. Άρχιζα να κερδίζω χρήματα μέσω internet. Σύντομα, είχα το πρώτο μου μεροκάματο των 1000€. Κέρδισα τα χρήματα που χρειαζόμουν για να παραιτηθώ από την δουλειά στο αεροδρόμιο και να δημιουργήσω την Internet Wizards και το MaKeMoneyOnline.gr

Μόλις συνειδητοποίησα πως δουλεύει το internet marketing πέτυχα σε λίγους μήνες όσα δεν είχα πετύχει για χρόνια.

Το site που βρίσκεστε αυτή την στιγμή, είναι ένα blog που στοχεύει να μεταδώσει πληροφορίες για το internet marketing, την εργασία από το σπίτι, τα χρήματα από το internet και γενικά για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει το διαδίκτυο στις μέρες μας.

Εδώ θα βρείτε:

  • Μία μεγάλη συλλογή από άρθρα. Ο σκοπός των άρθρων η επιμόρφωση όσων θέλουν να ξεκινήσουν μία ηλεκτρονική επιχείρηση και να κερδίζουν χρήματα από το internet.
  • Μία σειρά από videos, με τα οποία μπορείτε εύκολα να κατανοήσετε τις πληροφορίες που προσφέρει το makemoneyonline.gr.

Το website αυτό δεν προσφέρει εργασία από το σπίτι ή οποιαδήποτε άλλη μορφή εργασίας. Ο σκοπός του makemoneyonline.gr είναι να προσφέρει όλες τις γνώσεις που θα χρειαστεί, όποιος επιθυμεί να δημιουργήσει μία ηλεκτρονική επιχείρηση.