Το σωστό website structure της ιστοσελίδας σας, είναι σημαντικό για τους επισκέπτες αλλά και για τις μηχανές αναζήτησης. Όπως πιθανόν να έχετε καταλάβει, θα πρέπει να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα ή αλλιώς ένα website. Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος, εκτός φυσικά από τα social media.

Ο περισσότερος κόσμος όσο ενθουσιασμένος και να είναι από αυτά που διαβάζει, όταν βλέπει ότι θα πρέπει να χτίσει ένα website, παγώνει.

Κακώς!

Αν επισκεφτείτε τον τομέα κατασκευή ιστοσελίδων, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το θέμα. Είναι απλό, είναι εύκολο, μην σας τρομάζει. Γενικά σε κάθε μεγάλο project, αν δεν έχει υπάρχει προηγούμενη εμπειρία, δεν υπάρχει περίπτωση να γνωρίζει κανείς από την αρχή όλα τα βήματα που θα πρέπει να κάνει, για να φέρει σε πέρας το project.

Όλα πρέπει να γίνουν βήμα-βήμα. Πας μέχρι εκεί που μπορείς να δεις και όταν φτάσεις εκεί, θα δεις πως θα πας παραπέρα. Πιστέψτε με, δεν θα έφτιαχνα το MakeMoneyOnline.gr, αν δεν ήξερα ότι αυτό που προτείνω μπορεί να το κάνει ο καθένας.

Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να αγχώνεστε για τα τεχνικά μέρη της δουλειάς σας. Αυτά όπως θα δείτε σε λίγο, είναι το τελευταίο που θα πρέπει να σας απασχολεί. Ούτως ή άλλως δεν είναι δική σας δουλειά. Η δική σας δουλειά θα είναι να σχεδιάσετε την το site structure, το οποίο θα πρέπει να γίνει προσεκτικά, έχοντας υπόψη τα παρακάτω:

1) Την εύκολη πλοήγηση του επισκέπτη
2) Τις μηχανές αναζήτησης

Το website structure, πρέπει να χτιστεί με τη μορφή της πυραμίδας.

Στην κορυφή της πυραμίδας, βρίσκεται η κεντρική σελίδα (home page) του site μας. Τι ακριβώς θα γράφει η κεντρική σελίδα αλλά και κάθε σελίδα, θα το δείτε στην σελίδα του presell. Για την ώρα αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι το structure του website.

Από την κεντρική σελίδα, θα πρέπει να ξεκινάνε (με links) 4 με 10 σελίδες δεύτερης βαθμίδας. Από κάθε σελίδα της δεύτερης βαθμίδας, θα πρέπει να ξεκινάνε σελίδες τρίτης βαθμίδας οι οποίες:

1)Θα καταλήγουν σε ιστοσελίδες εμπόρων, των οποίων τα προϊόντα προωθούμε για το ανάλογο αντίτιμο.
2)Θα καταλήγουν σε ιστοσελίδες γενικών πληροφοριών για το αντικείμενο, οι οποίες δεν είναι μεν κερδοφόρες, αλλά προσδίδουν κύρος στο website μας.

Δεν είναι απαραίτητο όλες οι σελίδες που θα δημιουργήσετε να είναι κερδοφόρες. Μην ξεχνάτε ότι θα δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα που μεταφέρει πολύτιμες πληροφορίες στον επισκέπτη, ο οποίος αν ικανοποιηθεί από τις πληροφορίες που θα βρει, θα επιστρέψει και θα σας διαφημίσει, είτε μιλώντας για το website σας, είτε γράφοντας μία καλή κριτική σε ένα forum.

Αν κάνετε καλή δουλειά, θα βιώσετε το φαινόμενο της χιονοστιβάδας. Όσο περνάει ο καιρός, ο αριθμός των επισκεπτών θα μεγαλώνει συνεχώς. Πρέπει να σκέφτεστε πώς θα δώσετε και όχι πως θα πάρετε. Αν προσφέρετε ποιοτικές πληροφορίες, τα χρήματα θα ακολουθήσουν.

Ας υποθέσουμε πως το θέμα και αντικείμενο του site σας είναι το σκι.

Χωρίς να γνωρίζω τίποτα για το αντικείμενο, μου έρχονται στο μυαλό διάφορα, για τα οποία μπορείτε να γράψετε. Η ιστοσελίδα σας μπορεί να περιλαμβάνει: χιονοδρομικά κέντρα, ξενοδοχεία, τοποθεσίες, e-shops που πουλάνε εξοπλισμό, ίσως site για την πρόγνωση του καιρού κλπ. Το eBay για παράδειγμα διαθέτει απίστευτη ποικιλία προϊόντων και προσφέρει 9 με 14 ευρώ την εγγραφή και μία πολύ σεβαστή προμήθεια για κάθε προϊόν που πωλείται.

Έχουμε λοιπόν την κεντρική σελίδα, από την οποία ξεκινάει ένα link για μια σελίδα δεύτερης βαθμίδας, για παράδειγμα «προϊόντα-εξοπλισμός». Στη σελίδα «προϊόντα-εξοπλισμός», μπορείτε να βάλετε μία λίστα από e-shop που πουλάνε εξοπλισμό, αλλά ακόμα καλύτερα η σελίδα να οδηγεί σε σελίδες τρίτης βαθμίδας.

Ο κύριος λόγος που η ιστοσελίδα που θα δημιουργήσετε, θα πρέπει να έχει τη δομή της πυραμίδας, είναι οι μηχανές αναζήτησης. Με ένα website structure με πυραμιδική δομή, έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας κατατάξουν ψηλά, για keywords γύρω από τις οποίες θα χτίσετε το website σας.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να σκέπτεστε ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε 50 με 70 σελίδες. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πρέπει να δουλέψετε. Όλες οι ιστοσελίδες που υπόσχονται πλούτη μέσα σε μία νύχτα είναι απάτη. Γιατί να πουλάνε σε εσάς ένα τέτοιο πρόγραμμα και δεν το χρησιμοποιούν οι ίδιοι για να πλουτίσουν;

Με το affiliate marketing, σας δίνεται η ευκαιρία να βγάλετε χρήματα από τα χόμπι σας, από κάτι που αγαπάτε, δουλεύοντας όσο θέλετε και όποτε θέλετε. Νομίζω ότι στην εποχή μας, είναι κάτι πολύ σημαντικό.
Σκεφτείτε το λίγο.

Γράφοντας 1 σελίδα την ημέρα, θα έχετε την επιχείρησή σας έτοιμη μέσα σε 2 μήνες. Αν θέλετε μπορείτε να την έχετε έτοιμη και σε 1 μήνα ή σε ένα χρόνο. Είναι καθαρά δικό σας θέμα.

Εν κατακλείδι…

Το website structure ενός website θα πρέπει να γίνει με πυραμιδική μορφή, ώστε να διευκολύνονται τα web crawlers των μηχανών αναζήτησης και οι επισκέπτες. Αν δεν υπάρχει υλικό για να πάτε σε τρίτη βαθμίδα, κρατήστε το site structure στις 2, αλλά προσπαθήστε κάποιες από τις σελίδες της δεύτερης βαθμίδας να πηγαίνουν σε τρίτη.

Περιορίστε το website structure στις τρεις βαθμίδες. Η τέταρτη είναι υπερβολή και σίγουρα θα μπερδέψει την πλοήγηση των επισκεπτών, αφού θα είναι πολύ εύκολο να χαθούν στο site σας.