Όταν μιλάμε για affiliate marketing, ο όρος “PREsell” αντιπροσωπεύει την καρδιά της επιχείρησής σας, το σημείο όπου βρίσκεται η προσωπικότητά σας, η οποία μπορεί να αναδειχτεί μόνο μέσα από το κείμενο. Εκεί ακριβώς εστιάζεται το preselling. Πρόκειται για μία προσπάθεια μετάδοσης της δικής σας προσωπικής φωνής, ώστε να δημιουργείται μία ατμόσφαιρα οικειότητας, τέτοια που να ευνοεί την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Το τεχνική του preselling, διαδόθηκε στις αρχές της δεκαετίας από τον δημιουργό του Site Build It, Ken Evoy, ο οποίος είναι και ο συγγραφέας του καταπληκτικού eBook “Make your content presell”, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το link που θα βρείτε στο τέλος της σελίδας.

Παραιτηθείτε από κάθε προσπάθεια πώλησης

Το μεγαλύτερο λάθος που βλέπω να κάνουν οι περισσότεροι από αυτούς που αποφασίζουν να ασχοληθούν με το affiliate marketing, είναι να δημιουργούν σελίδες πώλησης για να προωθήσουν τα προϊόντα που επέλεξαν.

Στην εποχή μας, οι καταναλωτές δέχονται χιλιάδες μηνύματα πώλησης καθημερινά, με αποτέλεσμα να έχουν αναπτύξει αντιστάσεις σε οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης. Μην προσπαθείτε να πουλήσετε στους επισκέπτες απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, προσπαθήστε να προτείνετε προϊόντα, παρέχοντας αξιόπιστες και πολύτιμες πληροφορίες.

Presell στη γλώσσα του internet σημαίνει: προετοιμάζω τον επισκέπτη, έτσι ώστε να μεταβεί στη σελίδα πώλησης του προϊόντος που προωθώ, με θετικά συναισθήματα και «ανοιχτός» στο να το αγοράσει. Από εκεί και πέρα, αφήνετε τη σελίδα πώλησης του προϊόντος, να κλείσει τη δουλειά.

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του επισκέπτη. Ο επισκέπτης βρίσκει την σελίδα σας και βλέπει μια σελίδα πώλησης. Στη συνέχεια ακολουθεί το link σας και μεταβαίνει στην σελίδα πώλησης του προϊόντος όπου βρίσκει άλλη μία σελίδα πώλησης. Όπως πολύ επιτυχημένα έχει αναφέρει ο Ken Evoy,

Σελίδα Πώλησης + Σελίδα Πώλησης = χαμηλό Conversion Rate

Η δημιουργία μιας σελίδας πώλησης, είναι ο καλύτερος τρόπος να επιτύχετε χαμηλό ποσοστό μετατροπής. Αντίθετα, προσπαθήστε να αναστατώσετε τον επισκέπτη. Δημιουργήστε του συναισθήματα, κάντε την καρδιά του να χτυπάει πιο γρήγορα καθώς διαβάζει το κείμενό σας.

Μην ξεχνάτε ότι μοιράζεστε το ίδιο πάθος με τον επισκέπτη. Σεβαστείτε το γεγονός αυτό, προτείνετέ του προϊόντα και υπηρεσίες ποιότητας και θα τον κερδίσετε. Η ιδιαιτερότητα του διαδικτύου και του affiliate marketing βρίσκεται στο γεγονός ότι ο επισκέπτης είναι ήδη ενδιαφερόμενος.

Αν κάποιος βρει την σελίδα σας, «εξοπλισμός σκι», θα την βρει επειδή πιθανότατα ψάχνει για εξοπλισμό σκι. Λογικά θα έχει πάει σε μία μηχανή αναζήτησης και θα έχει εισάγει τη λέξη κλειδί «εξοπλισμός σκι» ή κάτι αντίστοιχο. Δεν θα σας βρει κατά λάθος. Ενδιαφέρεται ήδη για εξοπλισμό, δεν χρειάζεται να του κεντρίσετε το ενδιαφέρον ως προς το σκι.

Αν κάνετε καλή δουλειά ως προς την επιλογή των προϊόντων και υπηρεσιών που προτείνετε και αν τα προωθήσετε σωστά, θα δείτε τον τραπεζικό σας λογαριασμό να μεγαλώνει εντυπωσιακά. Το μυστικό λέγεται “preselling” και μεγιστοποιεί την δύναμή του όταν βασίζεται σε πολύ αξιόλογα και ποιοτικά προϊόντα.

Δώστε απαντήσεις

Πριν γράψετε το άρθρο σας, είναι απαραίτητο να βάλετε τον εαυτό σας στην θέση του επισκέπτη. Τι ακριβώς ψάχνει; Δημιουργήσετε μία λίστα με πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει και προσφέρετε λύσεις. Αληθινές λύσεις.

Αν ψάχνει για εξοπλισμό σκι δείξτε του που να βρει, αν έχει μία φαγούρα δείξτε του πώς να την ξύσει και αν ψάχνει για γυμνές φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη, μην του προσφέρετε φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη με μαγιό.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω:

Μην δημιουργείτε σελίδες πώλησης. Αυτή είναι δουλειά των εμπόρων και όχι δική σας. Εσείς πρέπει να προτείνετε όχι να πουλήσετε. Πρέπει να μεταφέρετε την πίστη σας για το συγκεκριμένο προϊόν και να κατευθύνετε τον επισκέπτη στη σελίδα του εμπόρου, έτσι ώστε όταν φτάσει εκεί, να έχει ήδη την προδιάθεση να αγοράσει το προϊόν.

Για να μπορέσετε να μεταφέρετε την πίστη σας για το προϊόν ή την υπηρεσία που προτείνετε, θα πρέπει πρώτα από όλα να έχετε την πίστη μέσα σας, λιγάκι δύσκολο, αν προωθείτε αμφιλεγόμενης ποιότητας προϊόντα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η προώθηση ποιοτικών affiliate programs είναι μονόδρομος για την μακροχρόνια παρουσία ενός affiliate website.

Πλέον ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Κάθε μέρα δεχόμαστε εκατοντάδες διαφημιστικά μηνύματα, κάθε μέρα καταναλώνουμε, δοκιμάζουμε, απορρίπτουμε. Στην ουσία μας μάθανε το marketing. Είναι πλέον κομμάτι του χαρακτήρα μας.

Μπείτε στο μυαλό του πελάτη, του καταναλωτή. Ξέρετε πως σκέφτεται, οπότε εκμεταλλευτείτε το.

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ δωρεάν, το Make Your Content Presell του Ken Evoy