Δείτε το ακόλουθο video:

Όπως θα έχετε καταλάβει και από το video, το niche marketing είναι αρκετά μεγάλο σαν θέμα, υπάρχουν αρκετές πτυχές του που απαιτούν ανάλυση, όμως η δημιουργία ενός επιτυχημένου ή μίας σειράς από επιτυχημένα websites, θα εκτοξεύσει το μηνιαίο σας εισόδημα.

Όπως αναφέρω και στο εισαγωγικό video, το niche marketing χωρίζεται σε 2 μεγάλα κομμάτια. Στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στην δημιουργία ενός website ή blog που προσφέρει δωρεάν πληροφορίες και μετατρέπει τις επισκέψεις που δέχεται σε χρήματα.

Ηλεκτρονικό εμπόριο και drop shipping

Θα ξεκινήσω με το niche marketing και την εφαρμογή του στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Εδώ πάμε να δημιουργήσουμε μία σειρά από ηλεκτρονικά καταστήματα που πουλάνε προϊόντα με την μέθοδο του drop shipping. Κατά αρχήν θα πρέπει να αποφασίσετε για τον χαρακτήρα και το niche του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Με λίγα λόγια τι προϊόντα θα πουλάει. Στην σελίδα πώς να διαλέξετε το niche, θα δείτε πώς να βρείτε πιθανά θέματα, πάνω στα οποία μπορείτε να χτίσετε ηλεκτρονικά καταστήματα. Υπενθυμίζω πως ο στόχος είναι να βρείτε 10 πιθανά niches και στην συνέχεια μελετώντας τον ανταγωνισμό και τις οικονομικές προοπτικές, να καταλήξετε σε 4 ή 5.

Στην σελίδα competition analysis, θα δείτε πώς να αναλύσετε τον ανταγωνισμό. Η πρότασή μου είναι να μην εμπλακείτε σε κάποιο πολύ ανταγωνιστικό niche στο πρώτο σας ηλεκτρονικό κατάστημα, γιατί μπορεί να απογοητευτείτε. Δραστηριοποιηθείτε στην αρχή σε ένα niche που είναι πιο βατό, ώστε να αρχίσετε σχετικά γρήγορα να κερδίζετε χρήματα.

Όταν έχετε εξασφαλίσει ένα σταθερό εισόδημα, μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε πιο ανταγωνιστικούς χώρους. Ούτως ή άλλως το πόσο ανταγωνιστική είναι μία αγορά, είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό.

Αν έχετε μια νέα πρόταση, μια νέα προσέγγιση στην αγορά, είστε αυτόματα πάνω από τον ανταγωνισμό. Κάπου άκουσα πως οι ερασιτέχνες ανταγωνίζονται ενώ οι επαγγελματίες δημιουργούν και συμφωνώ απόλυτα με αυτό.

Επίσης θα πρέπει να μετρήσετε και την ζήτηση που έχει μία αγορά. Στο διαδίκτυο, όταν μιλάμε για ζήτηση, στην ουσία μιλάμε για λέξεις-κλειδιά και τον αριθμό των αναζητήσεων που έχουν κάθε μήνα.

Για παράδειγμα η keyword «κιθάρα» έχει στην Google 40,500 αναζητήσεις τον μήνα. Είναι λογικό πως αν δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλάει κιθάρες και πλασαριστείτε ψηλά για τη την συγκεκριμένη λέξη-κλειδί, να έχετε ένα πολύ σημαντικό αριθμό επισκέψεων.

Μπορείτε να δείτε πώς να μετρήσετε την ζήτηση για μία αγορά, στην σελίδα keyword analysis.

Όταν θα έχετε καταλήξει σε ποια αγορά θα δραστηριοποιείται το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα πρέπει να βρείτε προμηθευτές. Υπάρχουν αρκετοί κατάλογοι που περιλαμβάνουν drop shippers, όμως καλύτερα να ασχοληθείτε μόνο με τον κατάλογο της world wide brands ή το drop ship blueprint, που περιέχεται στο niche blueprint (περισσότερα σε λίγο).

Ο κατάλογος της world wide brands είναι πιστοποιημένος από το eBay,το Amazon και την Yahoo, οπότε είναι σίγουρο πως όλοι οι drop shippers που περιλαμβάνει είναι νόμιμοι επαγγελματίες. Δυστυχώς με την επιτυχία που έχει γνωρίσει το drop shipping έχουν εμφανιστεί πολλές εταιρίες φαντάσματα που δέχονται παραγγελίες, εισπράττουν τα χρήματα και εξαφανίζονται.

Οι drop shippers που βρίσκονται στον κατάλογο της world wide brands είναι όλοι ελεγμένοι και για ακριβώς αυτό το λόγο έχει κερδίσει την πιστοποίηση από όλες τις μεγάλες εταιρίες.

Το μόνο που μένει είναι να στήσετε το ηλεκτρονικό κατάστημα. Για αυτή την δουλειά, θα πρέπει να ζητήσετε την βοήθεια ενός επαγγελματία. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με 1200-1500 ευρώ. Δεν είναι και πολλά για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση.

Ηλεκτρονικό κατάστημα και affiliate marketing

Πρόκειται για μία καινούρια σχετικά ιδέα, η οποία βασίζεται στο affiliate marketing, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008 από την BANS και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Το σκεπτικό είναι απλό.

Στήνεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα από την BANS, το οποίο θα προωθεί αποκλειστικά προϊόντα που διατίθενται προς πώληση μέσα από το eBay και κερδίζεις χρήματα από το affiliate program του eBay.

Μην φωνάζετε θα το εξηγήσω. Πιθανόν γνωρίζετε πως οι τιμές του eBay είναι οι χαμηλότερες που κυκλοφορούν στην αγορά. Επισκέπτεται κάποιος λοιπόν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και βλέπει μία σειρά από προϊόντα σε απίστευτα χαμηλή τιμή.

Κάνει click πάνω στο προϊόν, μεταβαίνει στο eBay, το αγοράζει και κερδίζετε σαν προμήθεια, ένα ποσοστό από την πώληση. Αν ο επισκέπτης αυτός δεν είναι ήδη μέλος του eBay, κερδίζετε επιπλέον τα 10 ευρώ που προσφέρει για κάθε νέα εγγραφή.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής, είναι πως ένα τέτοιο κατάστημα είναι πολύ εύκολο να στηθεί και με πολύ μικρό κόστος. Για να έχετε μια καλύτερη ιδέα, επισκεφτείτε την BANS και ρίξτε μια ματιά στα ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν δημιουργηθεί από τους πελάτες της.

Niche Marketing με ένα website ή blog που προσφέρει πληροφορίες

Αυτή η εφαρμογή του niche marketing αποσκοπεί στην δημιουργία μιας ιστοσελίδας, η οποία θα καλύπτει πλήρως ένα συγκεκριμένο θέμα και θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στους επισκέπτες. Το σκεπτικό είναι σχετικά απλό…

Οι πολύτιμες πληροφορίες έλκουν επισκέπτες και οι επισκέπτες φέρνουν χρήμα. Στην σελίδα χρήματα από websites θα δείτε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να κερδίσει χρήματα μια ιστοσελίδα.

Ο κύριος και απλούστερος τρόπος με τον οποίο μπορεί ένα niche website να κερδίσει χρήματα, είναι με το affiliate marketing. Προωθώντας δηλαδή affiliate programs που είναι σχετικά με το niche – θέμα της ιστοσελίδας.

Η δύναμη του niche marketing αλλά και του internet marketing γενικότερα, βρίσκεται στο γεγονός ότι ο επισκέπτης είναι ήδη ενδιαφερόμενος για το θέμα της ιστοσελίδας, οπότε ενδιαφερόμενος και για τα προϊόντα που κυκλοφορούν για το συγκεκριμένο θέμα. Στην γλώσσα του internet marketing ο πελάτης αυτός ονομάζεται “targeted customer”.

Εξηγώ με παράδειγμα:

Ας υποθέσουμε πως σας αρέσει η ροκ μουσική και αποφασίζετε να δημιουργήσετε ένα niche website που να ασχολείται με την ροκ μουσική. Κάποιος σερφάρει στο internet ψάχνοντας πληροφορίες για το αγαπημένο του συγκρότημα και βρίσκει την ιστοσελίδα σας, στην οποία εκτός από πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ανακαλύπτει και πως στο eBay, πωλείται ένα συλλεκτικό προϊόν για συγκεκριμένο συγκρότημα.

Αν κινητοποιηθεί και γραφτεί στο eBay μέσω του affiliate link σας, κερδίζετε περίπου 15 ευρώ. Αν το αγοράσει, κερδίζετε επιπλέον ένα ποσοστό από την πώληση. Μήπως αρχίζετε να βλέπετε δυνατότητες;

Τι ακριβώς κάνατε για να κερδίσετε αυτά τα χρήματα; Το μόνο που κάνατε ήταν να ασχοληθείτε με κάτι που αγαπάτε. Τι όμορφος τρόπος για να κερδίζει κανείς χρήματα! Καταλαβαίνω ότι απαιτεί δουλειά, αλλά αν γνωρίζετε έναν τρόπο με τον οποίο να μπορεί κανείς να κερδίζει χρήματα χωρίς να κατέχει κάποιο μεγάλο χρηματικό κεφάλαιο και χωρίς να δουλεύει, πείτε τον και σε μένα!

Στο εισαγωγικό video της κεντρικής σελίδας, αναφέρω πως το internet δίνει την δυνατότητα σε όλους να κερδίζουν χρήματα με εργασία από το σπίτι, κάνοντας κάτι που αγαπάνε και είμαι άνθρωπος που κρατάει πάντα τον λόγο του.

Τα ίδια ισχύουν πάνω κάτω και για τα blogs. Δημοσιεύετε άρθρα πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα, τα άρθρα έλκουν επισκέψεις και οι επισκέψεις μετατρέπονται σε χρήματα. Στην κατηγορία χρήματα από blogs θα βρείτε τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο blog.

Καταλαβαίνω πως οι πληροφορίες ίσως να είναι περισσότερες από ότι θα έπρεπε, όμως το niche marketing είναι τεράστιο σαν θέμα, με πολλές πτυχές που πρέπει να περιγραφούν αναλυτικά. Σε αυτή την σελίδα μιλάμε για την δημιουργία μίας επιτυχημένης ιστοσελίδας.

Στην ουσία πρόκειται για την δημιουργία ενός μεγάλου project και για να το φέρετε εις πέρας, θα πρέπει να γνωρίζετε τα μυστικά της δημιουργίας ενός μεγάλου project. Η πραγματοποίηση μιας μεγάλης ιδέας έχει αρκετές ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπλοκές, για αυτό και το 85% από αυτούς που αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα μεγάλο project, κάποια στιγμή στην πορεία το εγκαταλείπουν.

Αν δεν έχετε δημιουργήσει μέχρι σήμερα κάποιο μεγάλο project, είναι απαραίτητο να περάσετε από την σελίδα που περιγράφονται τα μυστικά του, αλλιώς είναι πολύ πιθανό να το εγκαταλείψετε. Στην ουσία ο πιθανότητες να το εγκαταλείψετε είναι συντριπτικά περισσότερες, οπότε ακολουθήστε την συμβουλή μου, ώστε να γνωρίζετε πώς να το αντιμετωπίσετε.