Προτείνω το free web hosting, μόνο σε εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, πριν μπουν για τα καλά στο παιχνίδι του «βγάζω χρήματα από το internet». Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα website για να διασκεδάσετε, τότε ναι, το δωρεάν hosting είναι μία πολύ καλή επιλογή.

Αν όμως θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά με το διαδικτυακό χρήμα. Βρίσκω την επιλογή του free web hosting κάπως τρελή, με τις τιμές που κοστίζει το web hosting στις μέρες μας. Μπορείτε να βρείτε πολύ αξιόπιστο web hosting με 2 ευρώ το μήνα.

Το “free” δεν σημαίνει ότι δεν κοστίζει. Μπορεί να μην κοστίζει σε νόμισμα, κοστίζει όμως σε χρόνο. Μην προσπαθήσετε να στήσετε μία online επιχείρηση σε έναν δωρεάν server, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχετε. Απλά χάνετε τον χρόνο σας.

Τα δωρεάν πακέτα φιλοξενίας, έχουν αρκετούς περιορισμούς. Πολλές free web hosting εταιρίες, δεν επιτρέπουν καν την δημιουργία εμπορικών ιστοσελίδων. Πολλά δωρεάν πακέτα φιλοξενίας, αναγκάζουν τους πελάτες τους να βάζουν pop-up διαφημίσεις σε όλες τις σελίδες τους, καθώς και να λαμβάνουν e-mail, από τους χορηγούς τους.

Ακόμα και αν είστε διατεθειμένοι να ανεχτείτε όλα αυτά, δεν θα είναι διατεθειμένοι να τα δεχτούν οι επισκέπτες και δεν θα σας πάρουν σοβαρά. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι μηχανές αναζήτησης δεν κατατάσσουν ψηλά ιστοσελίδες που φιλοξενούνται σε δωρεάν web hosting εταιρίες.

Ας σκεφτούμε λίγο σοβαρά. Είστε στο MakeMoneyOnline.gr, για να βγάλετε χρήματα και μάλιστα πολλά χρήματα. Κάντε τη δουλειά σωστά ή μην την ξεκινάτε καθόλου. Θέλουμε ένα site γρήγορο και αξιόπιστο, το οποίο θα στηρίζεται από μία εξαιρετική εταιρία web hosting.

Επιλέξτε το δωρεάν hosting, μόνο αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα website για διασκέδαση ή για να πειραματιστείτε. Γιατί όμως να μην διασκεδάσετε βγάζοντας χρήματα; Πολλές φορές έχω γράψει, ότι κατά την γνώμη μου μία από τις μεγαλύτερες προσφορές του διαδικτύου στην ανθρωπότητα, είναι η δυνατότητα που έδωσε σε πολλούς απλούς ανθρώπους, να βγάλουν χρήματα από τα χόμπι τους, από πράγματα που αγαπάνε.

Αν ακόμα θέλετε να δοκιμάσετε μία free web hosting εταιρία, δείτε τις παρακάτω:

Papaki.gr – Προσφέρει: 100MB χώρο, 1000MB κίνηση, 2 email addresses, 2 Mysql

Mister.net – Προσφέρει: 250MB χώρο, 5000MB κίνηση, απεριόριστους λογαριασμούς email, Sub domains

Ακόμα και στο free web hosting, οι εταιρίες του εξωτερικού προσφέρουν πολύ δυνατότερα πακέτα από τις Ελληνικές.