Το σωστό web design και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται οι πληροφορίες στον επισκέπτη, καθορίζει και επηρεάζει το ποσοστό μετατροπής μίας ιστοσελίδας, κατά ένα μεγάλο βαθμό.

Graphic Design

Είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθείτε στο κείμενο και να κρατήσετε την ιστοσελίδα σχετικά απλή. Μην ξοδέψετε πολύ χρόνο παίζοντας με τα γραφικά. Βρείτε τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε, το στυλ των γραφικών και ξεκινήστε.

Όλα τα εργαλεία που σας δίνουν οι website builders είναι σημαντικά και θα σας βοηθήσουν πολύ στο web design του website σας. Μπορείτε να προσθέσετε εικόνες, video και μουσική, αλλά μην το παρακάνετε. Τα γραφικά είναι μεγάλα αρχεία και καθυστερούν τη σελίδα από το να φορτώσει. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου, δεν περιμένουν περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα μέχρι να φορτώσει μία σελίδα.

Η συμβουλή μου είναι να δουλέψετε με 2 χρώματα, ένα για τα γραφικά και ένα αντίθετο για την γραμματοσειρά. Όσο ποιο απλό είναι το web design, τόσο περισσότερο θα προβάλει το κείμενο και τα περιεχόμενα, που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές στην σελίδα σας.

Page Design

Το κείμενό σας, θα πρέπει να είναι έτσι διαμορφωμένο, ώστε οι σημαντικότερες πληροφορίες που προσφέρει, να βρίσκονται στην αρχή της σελίδας και να είναι οι πρώτες που βλέπει ο επισκέπτης, όταν φτάνει στην ιστοσελίδα σας. Όλες σας οι σελίδες, θα πρέπει να ξεκινάνε με μία επικεφαλίδα, η οποία να απαντάει όσο το δυνατόν καλύτερα στο ερώτημα:

Τι θα μου προσφέρει αυτή η σελίδα αν την διαβάσω;

Η επικεφαλίδα έχει μία και μόνο αποστολή. Να προκαλέσει τον επισκέπτη, ώστε να θέλει να συνεχίσει την ανάγνωση. Μην ξεχνάτε ότι πολύς κόσμος όταν βρίσκεται κάποια ώρα μπροστά από τον υπολογιστή κουράζεται.

Το κείμενο σας, θα πρέπει να είναι έτσι γραμμένο ώστε να διαβάζεται εύκολα και ξεκούραστα. Αποφύγετε πολύ μεγάλες προτάσεις και παραγράφους. Περιορίστε τις προτάσεις σας στους 70 με 90 χαρακτήρες και τις παραγράφους στις 4 προτάσεις το μέγιστο. Να αφήνετε πάντοτε κενό διάστημα ανάμεσα στις παραγράφους.

Πρέπει να κάνετε ότι μπορείτε για να κρατήσετε τον επισκέπτη στην σελίδα σας και ότι μπορείτε για να θέλει να επιστρέψει.

Ο μοναδικός τρόπος για να το πετύχετε αυτό, είναι με την ποιοτική παροχή πληροφοριών. Από την στιγμή που το αντικείμενο της επιχείρησής σας έχει να κάνει με κάτι που αγαπάτε, είμαι σίγουρος πως έχετε ήδη αρκετές πολύ χρήσιμες πληροφορίες να μοιραστείτε, με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εσάς. Και να μην έχετε, μπορείτε σίγουρα να βρείτε.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που βρίσκονται σε αυτή την σελίδα κατά γράμμα. Πρόκειται για web design τεχνικές, δοκιμασμένες και επιτυχημένες, όχι μόνο από εμένα, αλλά και από τους κορυφαίους affiliate marketers στον πλανήτη.