Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε που και πώς θα βρείτε affiliate programs για να προωθήσετε. Η αλήθεια είναι πως παρότι η διαδικασία φαίνεται απλή, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψετε στην απλότητά της να σας παραπλανήσει. Θα καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ σε μερικά λεπτά.

Για την ώρα, ας δούμε που μπορείτε να βρείτε affiliate programs και υπηρεσίες για να διαλέξετε.
Υπάρχουν 2 τρόποι να τα βρείτε.

1) Μέσω των affiliate networks

2) Μέσω των μηχανών αναζήτησης

1) Affiliate Networks

Όποιος πουλάει οτιδήποτε μέσω internet, μπορεί να αναθέσει το πρόγραμμα των συνεργατών σε διάφορες εταιρίες. Αυτές αναλαμβάνουν όλη την είσπραξη του site και διανέμουν το ποσό στους affiliates και στον έμπορο που πουλάει το προϊόν.

Οι εταιρίες αυτές ονομάζονται «affiliate networks», ή σε ελεύθερη μετάφραση «δίκτυα συνεργατών» και δεν είναι τίποτε άλλο από καταλόγους που περιλαμβάνουν εμπόρους, οι οποίοι προσφέρουν affiliate programs.

Ένα affiliate network, λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ του affiliate – συνεργάτη και του εμπόρου. Στους καταλόγους των affiliate networks, οι συνεργάτες μπορούν να βρουν προϊόντα να προωθήσουν και οι έμποροι να βρουν συνεργάτες να προωθήσουν το προϊόν τους.

Θα βρείτε στο ακόλουθο link, μια λίστα με τα μεγαλύτερα affiliate networks του πλανήτη.

2) Πως θα βρείτε affiliate programs μέσα από τις μηχανές αναζήτησης

Πολλοί έμποροι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους , διαχειρίζονται το πρόγραμμα το συνεργατών μόνοι τους, μέσα από το δικό τους website.

Τα προϊόντα των εμπόρων αυτών μπορούμε να τα βρούμε μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Σε μία μηχανή αναζήτησης όπως η Google, δώστε λέξεις-κλειδιά σχετικές με το είδος του affiliate program που ψάχνετε να βρείτε.

“Οι λέξεις που εισάγονται σε μια μηχανή αναζήτησης, ονομάζονται λέξεις-κλειδιά. Αυτές μπορεί να είναι είτε λέξεις, είτε φράσεις”

Η αναζήτηση θα φέρει 3 είδη αποτελεσμάτων.

1) Εμπόρους που πουλάνε προϊόντα και υπηρεσίες

2) Affiliates που προωθούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι έμποροι

3) Ιστοσελίδες γενικών πληροφοριών για το αντικείμενο

Στις ιστοσελίδες των εμπόρων, ψάξτε για links που να γράφουν: affiliates, affiliate program, resellers, referral program, associates. Τα links αυτά δεν είναι σε εμφανή σημείο οπότε ψάξτε καλά.

Αν δεν δείτε να αναφέρεται πουθενά. Στείλτε τους e-mail και ζητήστε να μάθετε αν προσφέρουν πρόγραμμα συνεργατών.

Στις ιστοσελίδες των affiliates, δείτε τι προϊόντα προωθούν και ακολουθήστε τα links, τα οποία θα σας πάνε στους εμπόρους και στις εταιρίες που πουλάνε το προϊόν.

Εκεί ψάξτε όπως πριν για πρόγραμμα συνεργατών.

Αν οι έμποροι χρησιμοποιούν το δικό τους πρόγραμμα συνεργατών, θα συμπληρώσετε κατευθείαν τη φόρμα εγγραφής. Αν χρησιμοποιούν κάποιο affiliate network, θα σας παραπέμψουν στο αντίστοιχο δίκτυο.

Τέλος, σημειώστε τις ιστοσελίδες γενικών πληροφοριών, γιατί όπως θα δείτε αργότερα, μπορεί να σας χρειαστούν.

Η ελλιπής πρόσβαση κοστίζει

Όπως και σε οποιαδήποτε πολύπλοκη διαδικασία, πάντα προτείνω την βοήθεια από ένα μέντορα.

Το affiliate marketing είναι εξαιρετικά αποδοτικό, όπως και αρκετά πολύπλοκο αν δεν γνωρίζεις τι κάνεις.

Μην σας τρομάζει η πολυπλοκότητα. ϊσα ίσα αναζητήστε την. Όταν κάτι είναι πολύπλοκο αποτρέπει πολλούς από το να το κυνηγήσουν.

Συνήθως, ότι σου επιτρέπει να κερδίζεις χρήματα σε βάθος χρόνου και δεν είναι απάτη, είναι πολύπλοκο.

Ο μέντορας που προτείνω για το affiliate marketing είναι ο Chris Farell.

Έχει αποδείξει με αποτελέσματα πως είναι ο πιο κατάλληλος.

Με την βοήθεια του Chris θα προχωρήσεις με ασφάλεια και θα γλιτωσεις μήνες έρευνας και πονοκεφάλων.

Μπορείς να βρεις τον Cris εδώ.

Νομίζω πως το θέμα εξαντλήθηκε και πλέον γνωρίζετε που και πως θα βρείτε affiliate programs για να προωθήσετε. Όπως έχω ξαναπεί, θεωρώ πως το affiliate marketing αποτελεί την καλύτερη μορφή εργασίας από το σπίτι και στο MakeMoneyOnline.gr θα βρείτε όλα τα εφόδια που θα χρειαστείτε, ώστε να κερδίζετε ένα πολύ καλό εισόδημα, δουλεύοντας μέσω internet.

Το να βρείτε προϊόντα για να προωθήσετε είναι σχετικά εύκολο, αν έχετε υπόψη σας τα παραπάνω. Όπως θα δείτε αργότερα, το σημαντικό στο affiliate marketing και αυτό που θα ορίσει το μέγεθος της επιτυχίας, είναι το ποια affiliate programs θα διαλέξετε και πώς θα τα προωθήσετε.