Αν κάνετε μια βόλτα στο internet και στα διάφορα networks, θα συναντήσετε αρκετά affiliate programs διαθέσιμα για προώθηση. Σε αυτή την σελίδα περιγράφονται τα κριτήρια επιλογής ενός affiliate program, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσετε τα πιθανά κέρδη και να προσφέρετε την μεγαλύτερη δυνατή υπηρεσία σε όσους αποφασίσουν να αγοράσουν το προϊόν που προωθείτε.

Ο μοναδικός τρόπος για να κερδίσει κανείς χρήματα σε βάθος χρόνου είναι με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε πελάτες. Στην ουσία βρίσκεις μια ανάγκη και την ικανοποιείς, ένα πρόβλημα και προσφέρεις λύση, μία τρύπα και την γεμίσεις.

Όσο καλύτερα ικανοποιήσει κάποιος την ανάγκη αυτή, τόσα περισσότερα χρήματα θα κερδίσει. Το παιχνίδι στην εποχή μας ονομάζεται προσφέρω υπηρεσία, είναι ο μοναδικός τρόπος για να κερδίσει κανείς χρήματα και να νιώθει παράλληλα ένα αίσθημα πληρότητας.

Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ σημαντικό το προϊόν που θα επιλέξετε να είναι πολύ ποιοτικό και να ικανοποιεί όσο το δυνατόν καλύτερα την ανάγκη που καλείται να καλύψει. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζετε χρήματα αλλά παράλληλα χτίζετε και αξιοπιστία, κάτι που ειδικά στον χώρο του διαδικτύου είναι πολύ σημαντικό.

Η ποιότητά σας σαν affiliate marketer ορίζεται από τα προϊόντα που προωθείτε. Όπως και να το δει κανείς, αυτός που προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία, θα κερδίζει και τα περισσότερα χρήματα. Κατά την γνώμη μου, το μέγεθος των χρημάτων που μπορεί κάποιος να κερδίζει, όποια δουλειά και να κάνει, είναι αποτέλεσμα της υπηρεσίας που προσφέρει, σε συνδυασμό με το marketing.

Όλα αυτά ισχύουν στην περίπτωση που προωθείτε affiliate programs μέσα από ένα website ή blog. Αν προωθείτε προϊόντα με direct linking, δεν έχετε θέμα αξιοπιστίας αφού ανεβάζετε ανώνυμες διαφημίσεις μέσα από το Google Adwords.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, επιλέξτε προϊόντα που αξίζει κάποιος να αγοράσει. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να βγάλει κανείς χρήματα. Δεν χρειάζεται να το κάνει σε βάρος κάποιου άλλου. Νομίζω το μήνυμα το λάβατε. Επιλέξτε πολύ ποιοτικά affiliate programs για να προωθήσετε.

Ένα άλλο στοιχείο που παίζει μεγάλο ρόλο στο affiliate marketing, είναι η σελίδα πώλησης του προϊόντος που έχετε επιλέξει να προωθήσετε. Αν δεν μπορεί να κλείσει την δουλειά, όσο καλό και να είναι το προϊόν, αφήστε να το προωθήσει κανένας άλλος.

Η δική σας δουλειά είναι στείλετε το επισκέπτη στην σελίδα που πουλάει το προϊόν, με θετική διάθεση και ανοιχτός ως προς να το αγοράσει. Από εκεί και πέρα είναι καθαρά στο χέρι της σελίδας πώλησης να κερδίσει τον πελάτη.
Το ερώτημα είναι πως μπορείς να διακρίνεις αν η σελίδα πώλησης είναι αυτή που πρέπει. Στην αρχή είναι κάπως δύσκολο, όμως με τον καιρό θα μπορείτε εύκολα να διακρίνετε μια πολύ καλή σελίδα πώλησης από μία όχι και τόσο καλή.

Οι πολύ καλές σελίδες πώλησης έχουν την τάση να σε κάνουν να βγάλεις την πιστωτική σου κάρτα και να αγοράσεις το προϊόν, είχες δεν είχες την διάθεση να το κάνεις. Οι καλοί copywriters γνωρίζουν καλά την ανθρώπινη φύση και το εκμεταλλεύονται, ώστε να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι καλοί copywriters γνωρίζουν καλά πως δεν αγοράζουμε προϊόντα, αγοράζουμε ψυχολογική κατάσταση. Αγοράζουμε προϊόντα για τον τρόπο που θα μας κάνουν να νιώσουμε. Αν αγοράζαμε μόνο ότι χρειαζόμασταν, θα ζούσαμε σε μία πολύ διαφορετική οικονομία.

Οι πολύ καλές σελίδες πώλησης επικεντρώνονται στο πως θα νιώθει ο πελάτης αφού αποκτήσει το προϊόν και λιγότερο στα τεχνικά ή φυσικά του χαρακτηριστικά. Αυτού του τύπου τις σελίδες είναι και οι πιο αποτελεσματικές.

Εν κατακλείδι, βρείτε πολύ ποιοτικά προϊόντα για να προωθήσετε τα οποία όμως θα διαθέτουν μία πολύ καλή σελίδα πώλησης. Πρόκειται για έναν πολύ επικερδή συνδυασμό.