Το να δημιουργήσετε το δικό σας blog και να δημοσιεύσετε το πρώτο σας άρθρο είναι κυριολεκτικά υπόθεση μισής ώρας. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός blog σε αντίθεση με ένα website.

Στην ουσία το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τη wordpress ή την blogger να κάνετε την δωρεάν εγγραφή και να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε το δικό σας blog.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της blogger, είναι ότι το πρόγραμμα που διαθέτει είναι πάρα πολύ απλό στην χρήση. Επίσης, επειδή η blogger ανήκει στην Google, το website της έχει μεταφραστεί και στα Ελληνικά. Η wordpress από την άλλη, προσφέρει περισσότερες επιλογές και plug-ins, δίνοντας την δυνατότητα στον πελάτη να αναβαθμίσει το blog του.

Το software της wordpress, είναι πιο πολύπλοκο από της blogger, απαιτείται περισσότερος χρόνος για να το μάθετε, αξίζει όμως τον κόπο αφού μελλοντικά θα σας λύσει τα χέρια σε αρκετά ζητήματα.

Αν θέλετε την γνώμη μου, δεν υπάρχει άλλη επιλογή στο blogging πέρα από την wordpress. Προσφέρει πολύ χρήσιμα plug-ins, πιο ολοκληρωμένα και επαγγελματικά στην όψη templates και γενικά περισσότερες δυνατότητες από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα.

Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, όμως αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και από την στιγμή που δεν συνεργάζομαι ούτε κερδίζω χρήματα από την wordpress, μπορώ να την εκφράζω ελεύθερα.

Έχω ανεβάσει ένα video για το πώς να δημιουργήσετε ένα δωρεάν blog με την WordPress. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν θα σας πάρει περισσότερο από 20 λεπτά για να στήσετε το δικό σας blog.

Χρήσιμα Links:

SiteCloud: Πολύ γρήγορο και αξιόπιστο hosting

Papaki.gr: Για να καταχωρήσετε ένα .gr domain

el.wordpress.org: Για να μεταφράσετε την WordPress στα Ελληνικά.

Filezilla : Δωρεάν FTP πρόγραμμα για να ανεβάσετε αρχεία στον server.

Themeforest: Πρότυπα για WordPress

Μορφοποίηση Blog