Τα blogs βγάζουν χρήματα με τους ίδιους τρόπους που το κάνει ένα τυπικό website. Αν δεν έχετε περάσει από την σελίδα του MakeMoneyOnline.gr που αναφέρει τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βγάλετε χρήματα από ένα website, κάντε το τώρα.

Μπορείτε να εφαρμόσετε με επιτυχία οποιονδήποτε αυτούς τους τρόπους για να δημιουργήσετε ένα πολύ κερδοφόρο blog. Σε αυτή την σελίδα θα ήθελα να επισημάνω τις μέθοδος που μπορούν να εφαρμοστούν καλύτερα από blogs και από websites που ανανεώνουν καθημερινά τις σελίδες τους.

Αν είστε blogger ή σκέφτεστε να γίνετε, δώστε μεγάλη προσοχή στις μεθόδους που ακολουθούν.

Sponsored reviews

Το sponsored reviews είναι ένα πρόγραμμα το οποίο το ξεκίνησε η PayPerPost και σύντομα ακολούθησαν και άλλες εταιρίες. Με αυτά προγράμματα σας δίνεται η ευκαιρία να δημοσιεύσετε άρθρα στο blog σας για τα οποία πληρώνεστε.

Στην ουσία αυτές οι εταιρίες δρουν σαν ενδιάμεσοι μεταξύ των bloggers και των χορηγών, οι οποίοι πληρώνουν για να γράψετε ένα επισκόπηση ενός website ή προϊόντος ή υπηρεσίας. Κάνετε την εγγραφή σας και αν η αίτησή σας γίνει δεκτή, θα ενημερώνεστε μέσω email για τα διαθέσιμα reviews.

RSS feed ads

Το RSS σαν επικοινωνιακό κανάλι, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια και είναι λογικό να έχει οδηγήσει την αγορά σε έρευνα, για την καλύτερη αξιοποίηση του συγκεκριμένου καναλιού. Οι RSS feed ads είναι διαφημίσεις οι οποίες προβάλλονται συνήθως στο footer του RSS feed.

Η feedburner σας δίνει την ευκαιρία να προβάλετε διαφημίσης με βάση το CPM μέσας από το feed σας. Η Bidvertiser από την άλλη λειτουργεί με βάση το PPC. Ποια από τις δύο θα διαλέξετε είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό και έχει να κάνει αποκλειστικά με το είδος του website σας.

CPM διαφήμιση

Το CPM είναι τα αρχικά για το cost per mile, και μεταφράζεται σε: κόστος για 1,000 εμφανίσεις (impressions). Η CPM διαφήμιση λειτουργεί σαν την Pay Per Click, μόνο που αντί για κάθε click, πληρώνεστε για κάθε 1000 εμφανίσεις της διαφήμισης στην σελίδα σας.

Το CPM καθορίζεται από:

1. Το μέγεθος της διαφήμισης.

Όσο μεγαλύτερο το μέγεθος σε διαστάσεις, τόσο ακριβότερο το CPM που θα πληρώνεστε.

2. Το σημείο στο οποίο θα εμφανίζεται η διαφήμιση.

Όσο ψηλότερα στην σελίδα βρίσκεται, τόσο ακριβότερο το CPM που θα πληρώνεστε.

3. Το format στο οποίο τρέχουν οι διαφημίσεις.

Όσα περισσότερα pixels είναι το format των διαφημίσεων, τόσο ακριβότερο το CPM που θα πληρώνεστε.

Το CPM ξεκινάει από $0,10 και φτάνει μέχρι τα $10. Γενικά αυτή η μέθοδος διαφήμισης αποδίδει πολύ καλά σε websites που έχουν πολλές επαναλαμβανόμενες επισκέψεις, όπως blogs, forums, ενημερωτικά sites.

Αν στην Google δώσετε την λέξη κλειδί “CPM networks”, θα βρείτε αρκετά δίκτυα που προσφέρουν CPM διαφήμιση.

Θα ήθελα να τονίσω ότι ένα blog έχει την δυνατότητα να βγάλει χρήματα από οποιαδήποτε μέθοδο, απλά νομίζω ότι οι παραπάνω τρόποι λειτουργούν καλύτερα σε ένα blog παρά σε ένα τυπικό website.

Θα χρειαστείτε ένα μέντορα

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πολύ σοβαρό μηνιαίο εισόδημα από το blogging, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε έναν δάσκαλο, κάποιον να σας οδηγήσει. Δεν υπάρχει νομίζω καταλληλότερος από τον Yaro Starak, έναν επαγγελματία blogger, ο οποίος κερδίζει μυθικά ποσά κάθε μήνα, μόνο από το blogging.

Ο Yaro μέσα από το Blog Mastermind, έχει βοηθήσει πολλούς bloggers να εκτοξεύσουν τα εισοδήματά τους, σε ποσά μεγαλύτερα από 5,000 ευρώ το μήνα, σε αρκετά μικρό χρονικό διάστημα. Δεν είναι υπερβολή, είναι η πραγματικότητα.

Δείτε εδώ το Blog Mastermind