Το search engine optimization είναι φυσικό vα επηρεάζει τα έσοδα από το AdSense. Με όποιες από τις μεθόδους που περιγράφω στο Make Money Online και αν ασχοληθείτε, θα χρειαστείτε έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ώστε να μπορείτε να μετατρέψετε τις επισκέψεις αυτές σε χρήμα.

Τα χρήματα μέσω internet απαιτούν προβολή, είτε μέσω της pay per click διαφήμισης, είτε μέσω της δωρεάν εμφάνισης από τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Όπως πιθανόν ήδη γνωρίζετε, οι τεχνικές βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την υψηλή κατάταξη από τις μηχανές αναζήτησης, ονομάζεται search engine optimization ή πιο απλά SEO.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες στις σελίδες που περιγράφεται το SEO. Είναι απαραίτητο να έχετε βασικές γνώσεις για το search engine optimization, ώστε να κατανοήσετε τις πληροφορίες που περιγράφονται σε αυτή την σελίδα.

Η σημασία των keywords

Από την στιγμή που προσπαθείτε να κερδίσετε χρήματα από το Google AdSense είναι λογικό να θέλετε η Google να προβάλει μέσα από το website σας, διαφημίσεις με το υψηλότερο δυνατό cost per click (CPC). Το CPC έχει αποκλειστικά να κάνει με τις λέξεις-κλειδιά (keywords) που έχετε αποφασίσει να στοχεύσετε.

Όσο πιο ανταγωνιστικές είναι οι keywords αυτές, τόσο πιο ακριβό το CPC του AdSense. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google keyword tool για να δείτε τον ανταγωνισμό των λέξεων-κλειδιών, καθώς και το αναμενόμενο CPC για κάθε keyword.

Όταν βρείτε keywords με υψηλό CPC που ταιριάζουν στο θέμα (niche) του website σας, δημιουργήστε νέες σελίδες που να στοχεύουν τις keywords αυτές. Να είστε βέβαιοι πως η Google θα προβάλει στις καινούργιες σελίδες διαφημίσεις με αρκετά υψηλό cost per click.

Αν δείτε πως είναι πολύ ανταγωνιστικές και είναι δύσκολο να πετύχετε μια υψηλή θέση στην κατάταξη, σκορπίστε τις στο κείμενο με τρόπο αρμονικό που να δένει με την γραφή σας. Μην ξεχνάτε πως πρώτα γράφετε για ανθρώπους και μετά για τις μηχανές αναζήτησης.

Είναι πολύ πιθανό η Google να αντιληφθεί τις νέες λέξεις-κλειδιά και να προβάλει τις αντίστοιχες διαφημίσεις. Μην ξεχνάτε πως οι keywords αυτές πρέπει να ταιριάζουν με το θέμα του website σας, διαφορετικά διακινδυνεύετε το ενδεχόμενο να κατηγορηθείτε για spamming.

Η σημασία των περιεχομένων

Είναι πολύ σημαντικό οι νέες σελίδες που θα δημιουργήσετε να περιέχουν πολύ χρήσιμές πληροφορίες για τον επισκέπτη. Όπως γνωρίζετε, το μεγαλύτερο αντίκτυπο στο search engine optimization έχουν τα incoming links στο website σας.

Αν τα περιεχόμενα της σελίδας σας δεν ποιοτικά, θα είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσετε incoming links και οι προσπάθειές σας θα είναι άκαρπες. Αν όμως προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες στον επισκέπτη, τα links θα δημιουργηθούν αυτόματα από άλλους webmasters που θα θέλουν να μοιραστούν τις πληροφορίες αυτές με τους επισκέπτες τους, προσθέτοντας το link σας στο website τους.

Δείχνοντας στους επισκέπτες σου που θα βρει πολύτιμες πληροφορίες κερδίζεις αξιοπιστία, ακόμα και αν δεν είναι το δικό σου website που προσφέρει τις πληροφορίες αυτές. Σας προτείνω να δώσετε στο θέμα της αξιοπιστίας την πρώτη σας προτεραιότητα, όταν δημιουργείτε σελίδες είτε για ένα website είτε για ένα blog.

Τα πολύτιμα περιεχόμενα θα οδηγήσουν σε links, τα links σε υψηλή θέση στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, η υψηλή κατάταξη σε επισκέψεις και οι επισκέψεις σε clicks στο Google AdSense.

Τα πολύτιμα και ποιοτικά περιεχόμενα αποτελούν κοινό χαρακτηριστικό όλων των πολύ κερδοφόρων ιστοσελίδων και αποτελούν μονόδρομο όχι μόνο για το Google AdSense, αλλά για τα χρήματα μέσω internet γενικότερα. Το search engine optimization είναι σίγουρα σημαντικό, αλλά αν δεν βασίζεται σε ποιοτικά περιεχόμενα δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Ρίξτε απλά μια ματιά στα 10 πρώτα αποτελέσματα της Google για μια ανταγωνιστική keyword και κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση: Προσφέρουν οι ιστοσελίδες αυτές υπηρεσία στους επισκέπτες τους; Αν όχι τότε δεν θα βρίσκονται για καιρό στο τοπ 10.

Αργά ή γρήγορα θα αντικατασταθούν από ιστοσελίδες που προσφέρουν ποιοτικότερες πληροφορίες, μεγαλύτερη υπηρεσία και έχουν σίγουρα πιο ικανοποιημένους επισκέπτες. Έτσι παίζεται το παιχνίδι του διαδικτυακού χρήματος.

Το search engine optimization θα σας επιτρέψει να αναρριχηθείτε γρήγορα στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, υπό την προϋπόθεση πως προσφέρετε μέσα από την ιστοσελίδα σας πολύτιμη υπηρεσία. Δεν υπάρχει άλλο μυστικό για την επιτυχία. Παροχή υπηρεσίας σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη γνώση (SEO) θα σας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και πολλά clicks στο Google AdSense.