Η squeeze page ανήκει στην κατηγορία του email marketing και είναι ένα website που αποτελείται από μία μόνο σελίδα. Σκοπός της είναι να προωθήσει ένα affiliate program και να συγκεντρώσει μία λίστα από emails.

Αν δεν έχετε περάσει από την σελίδα που περιγράφεται το newsletter, κάντε το τώρα αφού η συγκεκριμένη σελίδα θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την χρησιμότητα μιας squeeze page, αλλά και του email marketing γενικότερα.

Πως λειτουργεί μια squeeze page

Ας υποθέσουμε πως θέλετε να προωθήσετε ένα affiliate program. Δημιουργείτε για αυτό τον λόγο μια σελίδα, η οποία θα μεταφέρει στον επισκέπτη κάποιες πληροφορίες για το προϊόν, ζητώντας του να εισάγει το όνομά και το email του σε ένα πεδίο, αν θέλει να μάθει περισσότερα.

Στην συνέχεια ένας auto-responder αναλαμβάνει την αποστολή μιας σειράς από emails, τα οποία δίνουν περισσότερες πληροφορίες και περιέχουν φυσικά το affiliate link σας. Τα emails αυτά έχουν σκοπό να κεντρίσουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του επισκέπτη, ώστε να μεταβεί στην σελίδα πώλησης του προϊόντος, με θετικά συναισθήματα ως προς να το αγοράσει.

Συνήθως μια τέτοια καμπάνια αποτελείται από περίπου 10 emails και η χρονική διάρκεια της αποστολής τους ρυθμίζεται αποκλειστικά από εσάς. Το πρώτο email αποστέλλεται συνήθως αμέσως μετά την εισαγωγή του email από τον επισκέπτη και τα επόμενα 9 κάθε 24 ώρες.

Η επιλογή είναι καθαρά δική σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον auto-responder να στέλνει 1 email κάθε μέρα στις 18:00 ή όποτε εσείς θεωρείτε πως είναι η καλύτερη στιγμή να το λάβει. Εννοείται βέβαια πως κάθε email είναι διαφορετικό και πως το περιεχόμενό τους ακολουθεί μία λογική σειρά.

Ακόμα και να μην αγοράσει το προϊόν έχετε προσθέσει το email του στην λίστα σας, κάτι που αν έχετε περάσει από την σελίδα του newsletter, γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι. Η δημιουργία μιας μεγάλης email λίστας είναι το κλειδί της επιτυχίας στο internet marketing.

Η δομή μιας squeeze page

Κάποτε μια squeeze page αποτελούταν από μία επικεφαλίδα, τα χαρακτηριστικά του προϊόντος με bullet points, μία ή δύο παραγράφους, τα οφέλη του προϊόντος πάλι με bullet points και το πεδίο εισαγωγής του email. Στις μέρες μας μια squeeze page είναι ακόμα πιο λιτή.

Την θέση του κειμένου έχει πάρει το video, με αποτέλεσμα το μόνο που βλέπει κάποιος όταν επισκεφτεί μια squeeze page είναι το video και το πεδίο εισαγωγής του ονόματος και του email. Παρόλη την απλότητά τους, οι squeeze pages είναι τρομερά αποτελεσματικές και έχουν conversion rate 30% με 40%.

Αυτό σημαίνει πως κάθε 10 επισκέπτες που επισκέπτονται την σελίδα, 3-4 γράφονται στον auto-responder. Δηλαδή στους 1000 επισκέπτες και CR το 30%, θα έχετε 300 εγγραφές. Αν τώρα το CR της πώλησης είναι 3% και από το affiliate program κερδίζετε 30 ευρώ προμήθεια, τα κέρδη θα είναι 9 * 30 = 270 ευρώ.

Επιπλέον έχετε τα emails στην λίστα σας για μελλοντικές προωθήσεις προϊόντων. Επαναλαμβάνω πως είναι απαραίτητο να έχετε περάσει από την σελίδα που περιγράφεται η προώθηση affiliate programs μέσω ενός newsletter, για να κατανοήσετε καλύτερα τα πλεονεκτήματα μιας squeeze page.

Όπως καταλαβαίνετε, το μυστικό στην επιτυχία μιας squeeze page είναι το video. Το είδος του δεν έχει και τόσο σημασία. Μπορεί να είναι μια παρουσίαση σε PowerPoint, μπορεί να είναι μια φυσική μαγνητοσκοπημένη παρουσίαση, μπορεί να είναι παρουσίαση με web cam ή οτιδήποτε άλλο.

Αυτό που μετράει, είναι η ικανότητά σας να δημιουργήσετε μέσω του video, την αυθόρμητη διάθεση στον επισκέπτη να γραφτεί στον auto-responder. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα δημιουργήσετε ένα video, δείτε την σελίδα video marketing.

Auto-responder υπηρεσίες προσφέρουν η Aweber και η constant contact.

Αν σας φαίνεται σαν αρκετή δουλειά η δημιουργία ενός αποτελεσματικού video, να σας θυμίσω πως δεν υπάρχει εύκολο χρήμα. Αν δεν είστε διατεθειμένοι να δουλέψετε για να το κερδίσετε, τότε καλύτερα να συμβιβαστείτε στο γεγονός πως δεν θα έχετε ποτέ περισσότερα από αυτά που ήδη έχετε.

Δεν επικρίνω όσους αρκούνται στα λίγα, υπό την προϋπόθεση πως είναι ευτυχισμένοι. Συναντώ αρκετούς όμως που μου λένε πως τους αρκούν όσα έχουν και περνούν την υπόλοιπη μέρα γκρινιάζοντας για το πόσο δύσκολη είναι η ζωή, πόσο σάπιο το σύστημα και πόσο άδικη η κοινωνία.

Ποτέ βέβαια δεν έχουν προσπαθήσει να κάνουν κάτι για αλλάξουν την κατάσταση. Νομίζω πως αν δεν διεκδικήσεις, αν δεν προσπαθήσεις να κατευθύνεις την ζωή εκεί που θέλεις, έχεις χάσει το δικαίωμα να παραπονιέσαι. Αυτοί που μπορούν να είναι ευτυχισμένοι με τα λίγα, μπορεί να μην έχουν χρηματικά πλούτη, είναι όμως πλούσιοι μέσα τους.

Εμείς οι υπόλοιποι που χρειαζόμαστε τα χρήματα για να μπορούμε να έχουμε τον χρόνο να αφιερώσουμε σε πράγματα που αγαπάμε, που θέλουμε να γυρίσουμε τον κόσμο, να ζήσουμε μια ζωή στην πλήρη μας δυναμική, που δεν αρκούμαστε σε 15 μέρες ελευθερίας τον χρόνο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κερδίζουμε χρήματα προσφέροντας υπηρεσία.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, από το να δουλέψουμε προς την οικονομική ελευθερία και να κατανοήσουμε την πραγματική έννοια της θυσίας. Θυσία είναι να παραδίδεις κάτι που είναι χαμηλής φύσης, για να εισπράξεις κάτι ανώτερης φύσης. Κάποιες από τις ώρες που περνάμε μπροστά στην τηλεόραση για παράδειγμα, ώστε να δημιουργήσεις μια διαδικτυακή επιχείρηση.

Η squeeze page λοιπόν είναι ένα από τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε ένα affiliate program, αλλά και να δημιουργήσετε μια μεγάλη λίστα από emails, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να την μελλοντική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.