Το video marketing αποτελεί την αποτελεσματικότερη μέθοδο προώθησης, όχι μόνο ιστοσελίδων, αλλά και προϊόντων ή υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, η παρουσία των web videos σε ένα website αυξάνει τις πωλήσεις, αφού ο οπτικοακουστικός χαρακτήρας των web videos, δημιουργεί συναίσθημα και το συναίσθημα οδηγεί σε πράξεις.

Η δημιουργία συναισθήματος αποτελεί το βασικότερο στατιστικό στο marketing. Οι άνθρωποι αγοράζουν για συναισθηματικούς λόγους και αιτιολογούν την αγορά με την λογική. Αν αγόραζαν μόνο με βάση την λογική, τότε θα ζούσαμε σε μία πολύ διαφορετική οικονομία.

Σκεφτείτε το λίγο. Φέρτε στο μυαλό σας ένα προϊόν που αγοράσατε πρόσφατα και προσπαθήστε να θυμηθείτε γιατί το αγοράσατε. Το αγοράσατε για την χρησιμότητά του ή για το πώς θα σας κάνει να νιώσετε; Στην ουσία αγοράζουμε συναισθήματα και όχι προϊόντα.

Το video είναι μοναδικό στο να γεννάει συναισθήματα και για αυτό τον λόγο αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέσο προώθησης που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα στο internet. Επίσης, τα web videos είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν, οπότε δεν βλέπω κάποιο λόγο για να μην τα χρησιμοποιείτε.

Η αύξηση των πωλήσεων είναι όμως η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι η χρησιμοποίηση του video marketing ως μέσο προώθησης μιας ιστοσελίδας ή πιο απλά ως μέσο αύξησης των επισκέψεων.

Ας δούμε λοιπόν πώς το video marketing βοηθάει στην ραγδαία αύξηση των επισκέψεων σε ένα website.

Video marketing και μηχανές αναζήτησης

Η παρουσία των video sharing websites και κυρίως του YouTube, άλλαξε τον τρόπο που οι μηχανές αναζήτησης αντιμετωπίζουν τα web videos. Πλέον, αποτελούν μέρος των αποτελεσμάτων αναζήτησης και κατατάσσονται εντυπωσιακά καλύτερα από ότι μία τυπική σελίδα.

Κάντε μία αναζήτηση στην Google και θα διαπιστώσετε πως στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων, εμφανίζονται videos από το YouTube. Πρόκειται για ένα γεγονός που θα πρέπει οπωσδήποτε να εκμεταλλευτείτε.

Αν κάποιος κάνει μια SEO ανάλυση στα 10 πρώτα αποτελέσματα που εμφανίζει η Google, θα διαπιστώσει πως τα web videos είναι μακράν αυτά με τα λιγότερα back links. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιο εύκολο για ένα video να βρεθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης, από ότι είναι για μία τυπική σελίδα.

Επίσης πολύς κόσμος χρησιμοποιεί το YouTube για τις αναζητήσεις του, αφού προτιμά να μαθαίνει από videos αντί να διαβάζει κείμενα. Όπως καταλαβαίνετε, κάθε ιστοσελίδα πλέον θα πρέπει να έχει και ένα κανάλι στο YouTube, στο οποίο θα μπορεί να ανεβάζει videos και να κερδίζει επιπλέον προβολή.

Video sharing websites

Εκτός του YouTube υπάρχουν αρκετά ακόμα video sharing sites, στα οποία μπορείτε να ανεβάσετε web videos, να εφαρμόσετε το video marketing και να αυξήσετε την προβολή της ιστοσελίδας σας.

Αντί για μία λίστα από video sharing sites, προτιμώ να σας παραπέμψω στο TubeMogul, το οποίο διανέμει δωρεάν τα videos που ανεβάζετε, σε όλα τα μεγάλα web sharing sites. Εσείς ανεβάζετε ένα video στο TubeMogul και αυτό τα διανέμει στα sharing sites της επιλογής σας.

Ελληνικά video sharing websites

Υπάρχουν και αρκετά Ελληνικά video sharing websites, τα οποία αναπτύσσονται διαρκώς και αποτελούν ένα επιπλέον κανάλι προβολής. Τα σημαντικότερα είναι:

Σε όσο περισσότερα τέτοια websites ανεβάσετε τα videos σας, τόσο μεγαλύτερη προβολή θα έχετε. Μην ξεχνάτε πως το internet είναι αρκετά χαώδης και καλό είναι να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερα κανάλια προώθησης μπορείτε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το video marketing είναι το μέλλον στην προώθηση ιστοσελίδων, προϊόντων και υπηρεσιών. Κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις μηχανές αναζήτησης και μερίδιο στις επισκέψεις μιας ιστοσελίδας.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μία ηλεκτρονική επιχείρηση η οποία σέβεται τον εαυτό της, το video marketing δεν είναι πλέον πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα.