Το Facebook λάνσαρε σήμερα τα νέα reactions κάτι που σημαίνει πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανταποκριθείτε σε μία ανάρτηση, εκτός από το παραδοσιακό «μου αρέσει», επιπλέον κουμπιά όπως, αγάπη, Χαχα, Ουάου, λύπη και θυμό.

Desktop και Laptops

Σε desktop και laptops θα δείτε τα νέα reactions πηγαίνοντας τον κέρσορα του mouse πάνω στο παραδοσιακό κουμπάκι “like”. Σχεδόν αμέσως θα εμφανιστούν τα νέα reactions.

Σε κινητά και tablets

Σε κινητά και tablets μόλις πατήσετε το κουμπάκι “like” εμφανίζεται ένα μήνυμα που σας ενημερώνει πως αν κρατήσετε το κουμπάκι πατημένο θα εμφανιστούν τα νέα reactions.

Γνωρίζω πως σε αρκετό κόσμο δεν άρεσε αυτή η αλλαγή στο Facebook, όμως κατά την γνώμη μου είναι σωστή. Δεν μπορείς να εκφραστείς σωστά με ένα Like. Αν για παράδειγμα θέλεις να συμμετέχεις σε μία δυσάρεστη είδηση είναι παράδοξο να το κάνεις με το κουμπί «μου αρέσει».

Όταν για παράδειγμα μου είχαν κλέψει το αυτοκίνητο, είχα αναρτήσει την είδηση και ο κόσμος πατούσε «μου αρέσει». Σου αρέσει που μου έκλεψαν το αυτοκίνητο; Όχι αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος έκφρασης πέρα από την κοινοποίηση.

Νομίζω πως τα νέα reactions θα μειώσουν τέτοιου είδους παράδοξα.