Η προώθηση ιστοσελίδων, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κατασκευής ιστοσελίδων και είναι αυτή που καθορίζει την επιτυχία ή την αποτυχία μίας ιστοσελίδας. Πρόκειται για μία σειρά ενεργειών, με σκοπό την αύξηση των ποιοτικών επισκέψεων, την ελαχιστοποίηση του διαφημιστικού κόστους και την αύξηση του conversion rate.

Στην ουσία, η προώθηση ιστοσελίδων ξεκινάει με την κατασκευή τους, σχεδιάζοντας και επικεντρώνοντας περιεχόμενα σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται Search Engine Optimization και είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε δωρεάν ποιοτικές επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας, μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Σε αυτή την σελίδα αλλά και στις επόμενες που ακολουθούν, περιγράφω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την σωστή προώθηση μιας ιστοσελίδας, καθώς και όλους τους τρόπους και τις τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να εκτοξεύσετε τις επισκέψεις και μαζί με αυτές τα κέρδη σας.

Σας έχω δώσει το λόγο μου μέσα από το MakeMoneyOnline.gr, ότι αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μου, θα δημιουργήσετε μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση και είμαι άνθρωπος που κρατάει πάντα το λόγο του. Όλα τα εργαλεία είναι εδώ, στο χέρι σας να τα χρησιμοποιήσετε σωστά και να δημιουργήσετε μία κερδοφόρα διαδικτυακή επιχείρηση.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προσελκύσετε επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας, όπως: η στρατηγική καταχώρηση domain, το opt-in email marketing, τα διαφημιστικά banner ads και διάφοροι άλλοι.

Μέθοδοι προώθησης ιστοσελίδων

Οι πιο σημαντικές μέθοδοι, στις οποίες οφείλεται το 70% με 90% των επισκέψεων σε μια ιστοσελίδα είναι δύο.

  • Ο πρώτος είναι δωρεάν, μέσω των μηχανών αναζήτησης
  • και ο δεύτερος,  είναι με πληρωμένη διαφήμιση μέσω των pay per click (PPC) μηχανών.

Αν θέλετε να καταταχτούν οι σελίδες σας ψηλά από τις μηχανές αναζήτησης, θα πρέπει να διαμορφώσετε έτσι τα περιεχόμενα των σελίδων σας, ώστε να στοχεύουν σε μία μόνο λέξη-κλειδί, η οποία θα χαρακτηρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα το θέμα της σελίδας και θα έχει ένα σεβαστό αριθμό αναζητήσεων κάθε μήνα.

Όπως έχω ήδη αναφέρει, η μελέτη και κατασκευή μιας ιστοσελίδας, με σκοπό την υψηλή κατάταξη από τις μηχανές αναζήτησης, ονομάζεται Search Engine Optimization (SEO). Όποιος έχει ή σκοπεύει να δημιουργήσει μια online επιχείρηση και δεν γνωρίζει πώς να την προωθήσει με τις τεχνικές του SEO, χάνει έναν μεγάλο αριθμό δωρεάν επισκέψεων.

Από την άλλη η pay per click διαφήμιση είναι απαραίτητη για την προώθηση ιστοσελίδων που δεν κατατάσσονται ψηλά από τις μηχανές αναζήτησης. Πολλές ιστοσελίδες βασίζουν την ροή των επισκεπτών αποκλειστικά στην PPC διαφήμιση.

Το πρόβλημα με την PPC διαφήμιση είναι ότι αν για κάποιο λόγο παρουσιαστεί έλλειψη ρευστότητας, η επιχείρηση αυτόματα σταματάει να λειτουργεί, αφού σταματάει η διαφήμιση, με αποτέλεσμα να σταματά η ροή επισκεπτών προς το website.

Αυτό που πραγματικά θέλουμε, είναι να δημιουργήσουμε μία επιχείρηση που δέχεται έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για τις επισκέψεις αυτές. Από την στιγμή που θα έχετε εξασφαλίσει δωρεάν μία μεγάλη ροή επισκεπτών, έχετε την επιλογή της προώθησης των σελίδων που δεν κατατάσσονται ψηλά, με διαφήμιση σε μία pay per click μηχανή όπως το Google Adwords.

Άλλες μέθοδοι προώθησης ιστοσελίδων

Υπάρχουν πραγματικά πολλά που μπορεί να κάνει κανείς για να προωθήσει μία ιστοσελίδα. Το κατά πόσο θα δουλέψει μία τεχνική προώθησης, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος του website. Σε αυτή και τις επόμενες σελίδες επέλεξα να παρουσιάσω τις τεχνικές αυτές, που κατά την γνώμη μου είναι οι πιο σημαντικές και που δουλεύουν για κάθε μορφής διαδικτυακή επιχείρηση.

Είναι απαραίτητο σε αυτό το σημείο να αναφέρω, ότι μία από τις πιο αποδοτικές μεθόδους προώθησης ιστοσελίδων, είναι το affiliate marketing. Μπορεί να εφαρμοστεί από όλες τις επιχειρήσεις; Όχι, αλλά αν έχετε μία διαδικτυακή επιχείρηση που πουλάει οτιδήποτε, τότε αξίζει να δείτε τι είναι και πως λειτουργεί το affiliate marketing.

Μία πολύ σημαντική μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση ιστοσελίδων, είναι το email marketing.  Με την συγκεκριμένη μέθοδο, μπορείτε να χτίσετε σχέσεις και να κρατήσετε επαφή με τους πελάτες ή υποψήφιους πελάτες σας, δημιουργώντας μια μεγάλη λίστα από emails. Το χτίσιμο σχέσεων είναι τα πάντα στο διαδικτυακό χρήμα.

Η συνειδητοποίηση της σημασίας των σχέσεων και του αντίκτυπου που έχει η ανάπτυξή τους στην επιτυχία μίας online επιχείρησης, οδήγησε στο video marketing. Το video marketing αντιπροσωπεύει μία άμεση επαφή με τον επισκέπτη και είναι το μέλλον στην προώθηση ιστοσελίδων. Η εποχή του απρόσωπου website έχει περάσει. Σήμερα, οι επισκέπτες απαιτούν να γνωρίζουν ποιος τους απευθύνεται και αυτός είναι ο κύριος λόγος της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισαν τα blogs.

Η προώθηση ιστοσελίδων είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας, για την επιτυχία μίας online επιχείρησης. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις σελίδες που ακολουθούν.