Υπάρχουν αρκετοί τύποι από websites που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για link building. Ένα από αυτά είναι και τα forums, υπό την προϋπόθεση πως σας επιτρέπουν να έχετε κάποιου είδους ηλεκτρονική υπογραφή.

Η ηλεκτρονική υπογραφή ή αλλιώς signature file ή sig file, είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορείτε να εισάγετε ότι εσείς επιθυμείτε, αρκεί να ακολουθεί την πολιτική του forum και τους όρους χρήσης.

Το sig file βρίσκεται στο τέλος κάθε forum post ή απάντησης στο post. Από την στιγμή που μπορείτε να εισάγετε ότι επιθυμείτε, είναι λογικό κάθε φορά που συμμετέχετε στο forum, να θέλετε να δημιουργείτε back links προς το website σας.

Παραδείγματα από sig files

Πρώτα από όλα ας δούμε πως είναι ένα sig file, ώστε να έχετε μια καλύτερη εικόνα για το πώς μοιάζει.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε στην εικόνα, μπορείτε να διαμορφώσετε το sig file όπως επιθυμείτε και να εισάγετε περισσότερα από 1 link, με anchor text την keyword που στοχεύετε.

Μην ξεχνάτε να διαβάζετε τους όρους χρήσης του κάθε forum γιατί μπορεί να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί για την ηλεκτρονική σας υπογραφή.

Πως θα δημιουργήσετε ένα signature file

Για να δημιουργήσετε ένα sig file που θα περιέχει links με anchor text, θα πρέπει τις περισσότερες φορές να το δημιουργήσετε με HTML. Μην τρομάζετε, είναι πολύ εύκολο.

Στην ουσία πρόκειται για μία γραμμή της μορφής:

[URL=“http://www.yourdomain.com”]Your Keyword[/URL]

Φυσικά στο yourdomain.com βάζετε το domain της ιστοσελίδας σας και στο Your keyword, την λέξη κλειδί που στοχεύετε, η οποία θα είναι και το anchor text του link.

Σε πολλά forums υπάρχει ένα «insert hyperlink» κουμπάκι, οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε HTML. Μπορείτε συμπληρώσετε το link με οτιδήποτε άλλο θέλετε, χρησιμοποιώντας free text.

Σε αυτό το σημείο, όπως και στο άρθρο για τα blogs, θα ήθελα να τονίσω το εξής: Φροντίστε να κάνετε ποιοτικά σχόλια στα forums που επισκέπτεστε. Σε αντίθετη περίπτωση, οι administrators του forum μπορεί να σας θεωρήσουν για spammers, όχι άδικα, και να έχετε προβλήματα.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό, καθαρά για search engine optimization λόγους, τα back links στο sig file, να τοποθετούνται μόνο σε σχετικά με το θέμα του website σας forums.

Πως θα βρείτε forums για link building

Όπως και με τα blogs, μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση στην Google όπως η εξής:

  • “keyword” + “forum” ή
  • “keyword” + “forums”

Επίσης μπορείτε να βρείτε forums μέσα από κάποιο directory όπως:

Τα forums προσφέρουν την δυνατότητα για link building, να δημιουργήσετε δηλαδή έναν μεγάλο αριθμό από back links προς το websites σας. Εκμεταλλευτείτε το και θα δείτε τις search engine optimization προσπάθειές σας να αποδίδουν.