Το eBay, στο πρώτο τρίμηνο του 1996 μετρούσε 192,9 εκατομμύρια χρήστες και είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα του πλανήτη. Τα ποσά που κινήθηκαν στο ίδιο χρονικό διάστημα αγγίζουν τα 1,390 δισεκατομμύρια δολάρια!
Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να βγάλετε χρήματα μέσω του διαδικτύου, το eBay προσφέρει πολλές δυνατότητες, κύρος και αξιοπιστία. Εκεί θα βρείτε διαθέσιμα προς πώληση όλων των ειδών τα προϊόντα, από playmobil μέχρι αυτοκίνητα και κότερα.
Καταρχήν σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το χρησιμοποιείτε σαν καταναλωτές, αφού οι τιμές των προϊόντων είναι πραγματικά αχτύπητες. Κάντε μία έρευνα και σε 5 λεπτά θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.
Σε αυτή την σελίδα, http://www.dpgr.gr/index.php?page=ebay , θα βρείτε 10 πολύτιμες συμβουλές, για αγορές από το eBay.

Πως μπορείτε να βγάλετε χρήματα μέσω του eBay

Το eBay σας δίνει την δυνατότητα να βγάλετε χρήματα με 2 διαφορετικούς τρόπους.
1. Ο πρώτος είναι να δημιουργήσετε ένα eBay shop και να πουλάτε προϊόντα
2. Ο δεύτερος είναι να βγάλετε χρήματα μέσω του eBay affiliate program
Πρόκειται για 2 εντελώς διαφορετικούς τρόπους.
Αν επιλέξετε τον πρώτο, θα πρέπει να στήσετε μια online επιχείρηση μέσα από το eBay, ενώ αν επιλέξετε τον δεύτερο θα πρέπει να στήσετε μια επιχείρηση εκτός eBay.

Δημιουργώντας ένα επιτυχημένο eBay shop

Μπορείτε να πουλάτε προϊόντα μέσω του eBay, είτε με δημοπρασία, είτε σε προκαθορισμένη σταθερή τιμή. Πιθανόν να αναρωτιέστε τι μπορείτε να πουλήσετε μέσα από ένα eBay shop.
Έχετε τις εξής επιλογές:
  1. Εμπόρευμα που ήδη έχετε. Αν λειτουργείτε ήδη εμπορική επιχείρηση, από περίπτερο μέχρι πολυκατάστημα, το eBay θα σας δώσει πρόσβαση σε κάποια εκατομμύρια πιθανούς πελάτες.
  2. Εμπόρευμα που δεν έχετε αλλά μπορείτε εύκολα να βρείτε. Ψάξτε σε
  • Εμπόρους χονδρικής
  • Σε επιχειρήσεις που κλείνουν και κάνουν εκκαθάριση
  • Σε ενεχυροδανειστήρια
  • Σε παζάρια
  • Σε άλλες δημοπρασίες εκτος ebay
  • Σε κυβερνητικές δημοπρασίες
  • Σε εμπορικούς καταλόγους περιοδικών
  1. H λύση του Drop Shipping

Drop Shipping

Πρόκειται για μία επιλογή που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Η μέθοδος του Drop shipping, λειτουργεί ως εξής:
Μπορείτε να πουλήσετε το προϊόν μιας εταιρίας χωρίς να το έχετε. Εσείς απλά στέλνετε τα στοιχεία του πελάτη στην εταιρία και η drop ship εταιρία του αποστέλλει το προϊόν.
Δεν χρειάζεται ούτε να αποθηκεύσετε, ούτε να συσκευάσετε και να στείλετε το προϊόν στο πελάτη.
Ένα παράδειγμα θα βοηθήσει.
Έχετε βρει ένα προϊόν που η τιμή του στο eBay είναι $280. Έχετε επίσης βρει μια drop ship εταιρία που πουλάει το προϊόν για $250. Το πουλάτε στο eBay για $280. Μόλις πληρωθείτε, στέλνετε στην εταιρία τα $250 μαζί με τα στοιχεία του αγοραστή.
Η εταιρία θα αποστείλει το προϊόν στο πελάτη και όλοι είναι ευτυχισμένοι! Από τα $30 που σας μένουν, πληρώνετε την προμήθεια του eBay και τα έξοδα του listing, που είναι περίπου $12 και την προμήθεια του PayPal που είναι $8. Άρα το κέρδος μας είναι: $30-$12-$8= $10.
Μόνο 5 να πουλάτε την ημέρα έχουμε: $10*5= 50*30 ημέρες το μήνα=  $1500 το μήνα!
Πραγματικά οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα το drop ship directory της world wide brands.
Είναι ένας κατάλογος που περιέχει χιλιάδες προϊόντα και επιχειρήσεις που αποστέλλουν το προϊόν κατευθείαν στον πελάτη (drop ship). Είναι ο μοναδικός κατάλογος που είναι πιστοποιημένος από το ίδιο το eBay!
Η πιστοποίηση από το eBay είναι μεγάλη υπόθεση.  Εξασφαλίζει την αξιοπιστία των εταιριών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.
Στην ουσία, πρόκειται για ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα και όχι για έναν μεμονωμένο κατάλογο.
Δεν είναι απαραίτητο να προωθήσετε τα προϊόντα του καταλόγου μέσω eBay.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κατάλογο της world wide brands για να βρείτε προμηθευτές για το δικό σας e-shop. Για παράδειγμα,
το εκπαιδευτικό σύστημα της world wide brands, θα σας μάθει πώς να στήσετε το δικό σας επιτυχημένο Yahoo store.
<Αν σας ενδιαφέρει το ηλεκτρονικό εμπόριο και δεν έχετε το κεφάλαιο για να αγοράσετε το στοκ, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην world wide brands. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό προϊόν.
Δείτε εδώ την ιστοσελίδα της world wide brands.

EBay Affiliate Program

Μπορείτε να δείτε τις σελίδες που περιγράφω το affiliate marketing, αν δεν γνωρίζετε τι είναι και πως λειτουργεί. Το γεγονός ότι πολύς κόσμος βγάζει πολλά χρήματα πουλώντας προϊόντα μέσω του eBay είναι γνωστό. Το γεγονός ότι πολύς κόσμος βγάζει χρήματα μέσω του affiliate προγράμματος του eBay, δεν το γνωρίζουν πολλοί.
Το eBay προσφέρει χρήματα για κάθε εγγραφή που θα έρθει από το affiliate link σας, αλλά και μέχρι 65% προμήθεια για κάθε συναλλαγή. Έτσι μπορείτε να κερδίζετε χρήματα όχι μόνο προτείνοντας το eBay, αλλά και από αυτούς που αγοράζουν και πουλάνε προϊόντα μέσω αυτού.
Στην κεντρική του σελίδα, προς το τέλος της υπάρχει ένα link: Affiliates.
Εκεί θα βρείτε όλα τα εργαλεία που σας προσφέρει το eBay, για να μπορέσετε να διαλέξετε το θέμα και αντικείμενο της επιχείρησής σας, όπως και τα προϊόντα που θα διαλέξετε να προωθήσετε.
Η μεγάλη επιτυχία του affiliate προγράμματος του eBay, οδήγησε στην δημιουργία πολλών εργαλείων που σκοπεύουν στην βελτίωση της απόδοσης του προγράμματος.
Ένα από τα καλύτερα είναι το BANS, το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, πιο γνωστό ως e-shop, το οποίο θα πουλάει αποκλειστικά προϊόντα που διατίθενται μέσω του eBay.
Το BANS, από την έναρξη της λειτουργίας του γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία, καθώς διευκολύνει την προώθηση του eBay, δημιουργώντας e-shops τα οποία δεν διαθέτουν κανένα απολύτως δικό τους προϊόν.
Αξίζει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του BANS για να δείτε παραδείγματα πολλών επιτυχημένων τέτοιων e-shop.