Ξεκινώντας, θα ήθελα να διευκρινίσω πως το affiliate marketing αποτελεί μία από τις αρκετές πηγές εισοδήματος που μπορεί να έχει μια ιστοσελίδα και όχι τη μοναδική. Αν ρίξετε μια ματιά στα αριστερά της σελίδας, στο σημείο που βρίσκονται οι κατηγορίες, θα δείτε μία από αυτές να ονομάζεται «χρήματα από websites».

Εκεί περιγράφω όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από μία ιστοσελίδα, είτε αυτή είναι ένα website είτε ένα blog. Το affiliate marketing σίγουρα είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές εισοδήματος που μπορείτε να έχετε, αν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα.

Το θέμα «βγάζω χρήματα από ένα website», είναι αρκετά μεγάλο και απαιτεί απαντήσεις σε έναν μεγάλο αριθμό ερωτήσεων όπως: Πως θα δημιουργηθεί; Ποια θα είναι η ηλεκτρονική του διεύθυνση; Πως θα προσελκύσει επισκέπτες; Πως είναι ο ανταγωνισμός και αρκετές ακόμα που δεν τις αναφέρω για να μην το σκάσετε τρέχοντας!

Η σημαντικότερη ερώτηση όμως είναι: Ποιο θα είναι το θέμα του website ή του blog; Πρόκειται για ερώτηση που απαιτεί την συλλογή αρκετών πληροφοριών για να απαντηθεί. Ουσιαστικά, όλες αυτές οι ερωτήσεις ανήκουν στον τομέα του niche marketing.

Χοντρικά niche marketing σημαίνει δημιουργώ μία ιστοσελίδα που καλύπτει ένα συγκεκριμένο θέμα και βγάζω χρήματα από αυτή. Τα πολύ γνωστά μας e-stores ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλάει ρούχα για μωρά ονομάζεται niche store.

Σημασία δεν έχει πως βγάζει χρήματα το website. Μπορεί να βγάζει χρήματα με το affiliate marketing μπορεί και όχι. Αν καλύπτει ένα θέμα και κερδίζει χρήματα με κάποιο τρόπο, ανήκει στον τομέα του niche marketing. Αν ρίξετε πάλι μια ματιά στα αριστερά της οθόνης, κάτω από την κατηγορία του affiliate marketing, θα δείτε την κατηγορία του niche marketing, στην οποία θα βρείτε τις απαντήσεις σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις.

Στην κατηγορία «χρήματα από blog», θα βρείτε τις αντίστοιχες απαντήσεις αν θελήσετε να δημιουργήσετε ένα blog. Μην φύγετε όμως ακόμα από αυτή την σελίδα γιατί έχω ακόμα να αναφερθώ σε κάτι πολύ σημαντικό. Ποιο θα είναι το όραμα, ο στόχος σας αν θέλετε, αν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα;

Δέχομαι αρκετά emails του στυλ: Δεν θέλω να κερδίσω πολλά χρήματα, μπορείς να μου πεις ποια είναι η καλύτερη τακτική για να κερδίζω 200-300 ευρώ επιπλέον κάθε μήνα; Η ερώτηση μοιάζει λογική, όμως είναι ερώτηση που βασίζεται σε λανθασμένη αντίληψη της πραγματικότητας.

Είναι ερώτηση που καθαρά βασίζεται σε αυτό που νομίζει πως μπορεί να κάνει κάποιος. Δεν υπάρχει έμπνευση σε αυτό που νομίζω πως μπορώ κάνω. Έμπνευση υπάρχει σε αυτό που θέλω να κάνω όχι σε αυτό που νομίζω πως μπορώ.

Η ιδέα των 300 ευρώ δεν διαφέρει σε τίποτα από την ιδέα των 5,000 ευρώ. Στην φύση της είναι πάλι μια ιδέα, που ποτέ δεν θα έρθει αν δεν σκεφτόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Η ιδέα των 5,000 ευρώ δεν είναι θέμα ευφυΐας, είναι θέμα απόφασης.

Ο Dr Napoleon Hill σε ένα από τα βιβλία του έγραψε: «Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στην ζωή για να απαιτήσεις αφθονία και ευημερία, από το να δεχτείς μιζέρια και φτώχια.»

Ο Αϊνστάιν από την μεριά του το έθεσε ως εξής: «Όλες οι συνθήκες και οι καταστάσεις στην ζωή μας είναι αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου επιπέδου σκέψης. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τις συνθήκες και τις καταστάσεις, πρέπει να αλλάξουμε το επίπεδο της σκέψης που είναι υπεύθυνο για αυτές.»

Επιτρέψτε μου να σας πω μια ιστορία που άκουσα από τον Deepak Chopra, έναν από τους πιο επιτυχημένους Γιατρούς στην Αμερική σήμερα, που θα σας δώσει να καταλάβετε καλύτερα αυτό που προσπαθώ να σας μεταφέρω.

Ήταν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που ζούσε στην καρδιά του δάσους, αποκομμένο τελείως από τον πολιτισμό. Το ζευγάρι χρησιμοποιούσε για να φωτίσει το σπίτι του κεριά και λάμπες πετρελαίου. Μια μέρα εμφανίστηκε ένας εκπρόσωπος της εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και τους ανακοίνωσε πως η ηλεκτρική ενέργεια θα έφτανε πλέον μέχρι το σπίτι τους και τους έκανε δώρο ένα φωτιστικό που λειτουργούσε με μια λάμπα των 15 watt.

Το ζευγάρι ήταν εκστασιασμένο με το νέο αυτό φως. Ήταν πολύ πιο σταθερό, μπορούσες να διαβάσεις καλύτερα με αυτό και όταν πλησίαζαν το χέρι τους κοντά στην λάμπα δεν τους έκαιγε. Μην ξεχνάτε πως το φως για αυτό το ζευγάρι μέχρι τότε, ισοδυναμούσε με τη φωτιά.

Αρκετό καιρό μετά και αφού το ζευγάρι είχε συνηθίσει το νέο αυτό φως, ένας ταξιδιώτης τους χτύπησε την πόρτα. Ο ταξιδιώτης είδε το φωτιστικό με την λάμπα των 15 watt, έβαλε το χέρι του στο σακίδιο που κουβαλούσε και έβγαλε από αυτό μια λάμπα των 80 watt.

Αυτή η λάμπα τους είπε που χρησιμοποιείτε δεν είναι καλή. Αυτό που χρειάζεστε είναι αυτή η λάμπα των 80 watt, η οποία θα φωτίσει τον χώρο σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Αφήστε με τους είπε να σας δείξω.

Ο ταξιδιώτης ξεβίδωσε την λάμπα των 15 watt και έβαλε στην θέση της αυτή των 80 watt και προς μεγάλη έκπληξη του ζευγαριού το δωμάτιο φωτίστηκε σαν να ήταν μέρα. Το ζευγάρι δεν μπορούσε να πιστέψει πως μπορεί να βγει τόσο πολύ φως μέσα από μία λάμπα.

Αυτή η λάμπα είναι μαγική είπε το ζευγάρι στον ταξιδιώτη. Όχι είπε αυτός, η μαγεία δεν βρίσκεται στην λάμπα. Οι δυνατότητες, η ενέργεια πάντα υπήρχε στο φωτιστικό. Τα μόνα όρια που μπορείς να βάλεις στην ενέργεια που ονομάζουμε ηλεκτρισμό, είναι με τη μορφή μέσω της οποίας η ενέργεια αυτή ρέει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση την λάμπα.

Αν λοιπόν πάρετε την απόφαση να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα, πάρτε την απόφαση να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα που θα κάνει την διαφορά. Μία ιστοσελίδα που θα προσφέρει υπηρεσία στους επισκέπτες και ένα μεγάλο χρηματικό εισόδημα για εσάς.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ οι δυνατότητες και η δυναμική υπάρχει, μόλις πάμε να σκεφτούμε μια μεγαλύτερη ιδέα, αυτόματα την απορρίπτουμε και λέμε δεν μπορώ να το κάνω, αν η ιδέα αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από τα αποτελέσματα που μέχρι σήμερα έχουμε.

Δεν υπάρχει περίπτωση να γνωρίζετε πως ακριβώς θα τα καταφέρετε όταν πάρετε την συγκεκριμένη απόφαση. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ήξερε πώς να πετύχει έναν στόχο μέχρι να τον πετύχει. Αυτό που μετράει είναι να έχεις έναν συγκεκριμένο στόχο και να δουλεύεις προς αυτόν.

Είναι αδύνατον να γνωρίζεις πως ακριβώς θα τον πετύχεις. Πας μέχρι εκεί που μπορείς να δεις και όταν φτάσεις εκεί, θα δεις πως θα πας παραπέρα. Έτσι επιτυγχάνεται κάθε μεγάλο project.