Η προώθηση ενός blog, δεν διαφέρει και πολύ σε σχέση με την προώθηση ενός website. Όπως και σε ένα website, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Search Engine Optimisation τεχνικές (SEO), να δημιουργήσετε back links προς το blog σας, να το καταχωρήσετε σε καταλόγους, να δημοσιεύσετε posts σε σχετικά blogs και forums.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε προώθηση ιστοσελίδων

Που να επικεντρωθείτε για να προωθήσετε ένα Blog

Ένα blog έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από ένα τυπικό website. Θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο, σε τεχνικές προώθησης που ταιριάζουν περισσότερο με αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις τεχνικές προώθησης ενός website για να προωθήσετε ένα blog. Απλά αφιερώστε περισσότερο χρόνο στις παρακάτω:

• Επισκεφτείτε blogs που ασχολούνται με το ίδιο ή με ένα παρόμοιο θέμα με το δικό σας blog και αφήστε σχόλια, σε posts που σας ενδιαφέρουν. Μην δημοσιεύετε σχόλια απλά για να το κάνετε. Προσθέστε κάτι που έχει αξία στην συζήτηση. Σαν ένας επιτυχημένος blogger, φροντίστε κάθε λέξη σας στο διαδίκτυο να έχει βαρύτητα. Μην ξεχνάτε ότι ένα post σε ένα blog, είναι ουσιαστικά ένας διάλογος.

• Δημοσιεύστε άρθρα σε άλλα blogs, σαν guest writer. Ένα δυνατό post σε ένα άλλο Blog μπορεί να δημιουργήσει μια μεγάλη ροή επισκεπτών προς το website σας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι δημιουργείτε σχέσεις με άλλους bloggers, οι οποίες μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμες. Η ανάπτυξη σχέσεων, είτε με άλλους bloggers ,είτε με τους συνδρομητές και επισκέπτες, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας ενός blog.

• Βελτιώστε τις γνώσεις σας για το RSS (Really Simple Syndication). Το RSS είναι πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να εφαρμοστεί μόνο από blogs και από websites που ανανεώνονται συχνά και μεταφέρουν νέα στους επισκέπτες τους. Η wordpress και η blogger δημιουργούν αυτόματα το RSS feed για το blog σας. Σας προτείνω να γραφτείτε στην Feedburner η οποία θα σας βοηθήσει να προωθήσετε το feed σας.

• Όσο χρόνο και προσπάθεια και αν αφιερώσετε προσπαθώντας να προωθήσετε το Blog σας, οι κόποι σας θα πάνε χαμένοι αν δεν μεταφέρετε πολύτιμες πληροφορίες προς τους επισκέπτες σας.

Σκεφτείτε το λίγο.

Για ποιο λόγο οι επισκέπτες θα γίνουν συνδρομητές του blog σας;

Για ποιο λόγο ο επισκέπτης να γραφτεί στο newsletter σας;

Πιο πάνω ανέφερα ότι η ανάπτυξη σχέσεων είτε με άλλους bloggers είτε με τους συνδρομητές και επισκέπτες, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας ενός blog. Το περιεχόμενο είναι αυτό που χτίζει τις σχέσεις και εκεί πρέπει να πέσει το 90% της προσοχής και της προσπάθειάς σας.

Σε αυτήν την σελίδα αναφέρω τις τεχνικές στις οποίες θα πρέπει να δώσετε τη μεγαλύτερη προσοχή για να προωθήσετε επιτυχημένα το blog σας. Είναι ωστόσο πολύ σημαντικό, να δείτε την σελίδα του makemoneyonline.gr που αναφέρεται στην προώθηση ιστοσελίδων.